Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Σύνταξη στα 65 για τις γυναίκες ζητά η ΕΕ από την Ιταλία

Σύνταξη στα 65 για τις γυναίκες ζητά η ΕΕ από την Ιταλία

Να αυξήσει, εντός του 2012, το όριο συνταξιοδότησης των γυναικών στα 65 χρόνια, ζήτησε από την ιταλική κυβέρνηση η ΕΕ.

Η ΕΕ μέσω της επιτρόπου η οποία είναι αρμόδια για για θέματα Δικαιοσύνης, Βίβιαν Ρέντινγκ ζήτησε από την ιταλική κυβέρνηση, να αυξηθεί το όριο συνταξιοδότησης στις γυναίκες στα 65 χρόνια.

Η εκπρόσωπος Τύπου της επιτρόπου κοινοποίησε ότι η Ρέντινγκ, κατά τη συνάντησή της με τον Ιταλό υπουργό Εργασίας, Μαουρίτσιο Σακκόνι- υπογράμμισε πως «άνδρες και γυναίκες πρέπει να τυγχάνουν της ίδιας συνταξιοδοτικής μεταχείρισης». Σε ό,τι δε αφορά τον χρονικό ορίζοντα περαίωσης της μεταρρύθμισης, υποστήριξε πως «η μεταβατική περίοδος θα πρέπει να είναι σύντομη» και πως «αυτή η αλλαγή θα μπορούσε να συμπέσει, χρονικά, με τα μέτρα που στοχεύουν στη δημοσιονομική εξυγίανση». 

Όπως τονίζει, σήμερα, ο ιταλικός Τύπος, «αρχικά, η κυβέρνηση της Ρώμης είχε προγραμματίσει να παρέμβει με μεγαλύτερη άνεση χρόνου, σεβόμενη το χρονοδιάγραμμα του σημερινού νόμου, που προβλέπει την εξίσωση του ορίου ηλικίας ανδρών και γυναικών έως το 2018». Μετά τις πιέσεις, ωστόσο, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κυβέρνηση του Καβαλιέρε επιχείρησε να πετύχει έναν συμβιβασμό, προτείνοντας, αντί του 2012, που ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το 2015. Η τελική απόφαση θα ληφθεί την Πέμπτη, από το υπουργικό συμβούλιο, που θα συνέλθει στο κυβερνητικό μέγαρο «Παλάτσο Κίτζι». 

«Το πενταετές περιθώριο αποτελεί μια ενδιαφέρουσα μέση λύση», δήλωσε σχετικά ο Ιταλός υπουργός Δημόσιας Διοίκησης, Ρενάτο Μπρουνέττα. Σύμφωνα, όμως με τη δημόσια ραδιοφωνία της «Rai», «η σημερινή συνάντηση με την κ. Ρέντινγκ, έδειξε ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερα περιθώρια για διαπραγματεύσεις και για προσπάθειες αναζήτησης ευνοϊκότερων λύσεων».

   

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε