Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Συχγωνεύονται Eurobank και ΔΙΑΣ

Την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε συγχώνευση ανακοίνωσαν σήμερα οι Διοικήσεις της Eurobank και της εταιρείας

επενδύσεων χαρτοφυλακίου «ΔΙΑΣ Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου» (Δίας). Η συγχώνευση θα γίνει με απορρόφηση της Δίας από την Eurobank, με σχέση ανταλλαγής 6,2 μετοχές Δίας προς 1 μετοχή Eurobank.

    H Δίας είναι εταιρεία επενδύσεων χαρτοφυλακίου, εισηγμένη στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α.). Το χαρτοφυλάκιό της αποτελείται κατά κύριο λόγο από εισηγμένες μετοχές εταιρειών με δραστηριότητα στην Ελλάδα και σε αναπτυσσόμενες αγορές της ευρύτερης περιοχής (νοτιοανατολική Ευρώπη, Τουρκία, Αίγυπτος), και δευτερευόντως από ομολογίες, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων και ρευστά διαθέσιμα.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ως αποτέλεσμα της συγχώνευσης, οι μέτοχοι της Δίας θα ανταλλάξουν τις μετοχές τους με μετοχές της Eurobank, που είναι μία από τις μεγαλύτερες σε κεφαλαιοποίηση εταιρείες του Χ.Α. με σημαντικό βάρος στους σχετικούς χρηματιστηριακούς δείκτες, υψηλή εμπορευσιμότητα και προοπτικές. Ταυτόχρονα, η Eurobank αποκτά ένα αξιόλογο χαρτοφυλάκιο εισηγμένων μετοχών, με σημαντική γεωγραφική διασπορά.

    Με βάση την τελευταία (21/10/2010) τιμή κλεισίματος της μετοχής της Eurobank (5,12 ευρώ), η προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής αποτιμά τη μετοχή της Δίας σε 0,83 ευρώ, δηλαδή premium 31% επί της τελευταίας χρηματιστηριακής της τιμής και έκπτωση 24% επί της εσωτερικής της αξίας. Χρησιμοποιώντας δε τη μέση τιμή κλεισίματος του τελευταίου τριμήνου της μετοχής της Eurobank (5,23 ευρώ ), η προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής αποτιμά τη σημερινή μετοχή της Δίας σε 0,84 ευρώ, δηλαδή σε premium 34% επί της μέσης χρηματιστηριακής τιμής της μετοχής της Δίας κατά το τελευταίο τρίμηνο και σε έκπτωση 21% επί της μέσης εσωτερικής αξίας της κατά την ίδια περίοδο.

   

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε