Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Τα e-mails του τρόμου! Ασφυκτικό πρέσινγκ ακόμη και για χρέη κάτω των 5.000€

Τα e-mails του τρόμου! Ασφυκτικό πρέσινγκ ακόμη και για χρέη κάτω των 5.000€

– Εφιάλτης για όσους χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία
– Άρχισαν να στέλνονται e-mail για χρέη 1.890 ευρώ!
– Οι οφειλέτες καλούνται να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν τα χρέη τους άμεσα
– Όσοι έχουν ρύθμιση, απειλούνται πως θα τη χάσουν

Άγριο κυνηγητό για όσους χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία, με τη… μπάλα να παίρνει και τους μικροοφειλέτες.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ήδη έχον αρχίσει να στέλνονται, από τα ασφαλιστικά ταμεία, ειδοποιητήρια για χρέη κάτω των 5.000€.

Οι οφειλές ενημερώνονται πως πρέπει να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν τα χρέη τους, άμεσα. E-mail – ειδοποίηση λαμβάνουν ακόμη και όσοι έχουν ήδη ρύθμιση. Σε αυτούς γίνεται γνωστό πως αν δεν πληρώσουν τις νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές, θα βγουν εκτός ρύθμισης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι πρώτοι που πήραν τα… ραβασάκια ήταν οι μικροοφειλέτες του ΙΚΑ.

Η εφημερίδα δημοσιεύει ένα από τα e-mails του τρόμου. Έχει σταλεί σε οφειλέτη του ΙΚΑ στις 21 Αυγούστου, του οποίου το χρέος είναι 1.890,76 ευρώ (κύρια εισφορά). Το συνολικό ποσό πάει στα 1.968,42, μαζί με τα πρόσθετα τέλη ύψους 77,66 ευρώ.

Φωτογραφίες εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος

Ο οφειλέτης ενημερώνεται ότι «μέχρι 20/8/2017 καταλογίστηκαν σε βάρος σας νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές» και ειδοποιείται ότι αν έχει ήδη ρύθμιση, για να μην τη χάσει, θα πρέπει πριν από την καταβολή της δόσης, να δει στην καρτέλα του τι ποσό έχει καταλογιστεί ή να επισκεφθεί το ΚΕΑΟ για να ενημερωθεί για το ποσό που θα πρέπει να καταβάλει.

«Στην περίπτωση που δεν έχετε τακτοποιήσει καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις οφειλές σας, θα πρέπει να προβείτε άμεσα σε εξόφληση ή ρύθμισή τους», αναφέρει το μήνυμα.

Και καταλήγει: «για να ενημερωθείτε τόσο για τη νέα οφειλή σας όσο και τη συνολική, καθώς και για τις δυνατότητες διακανονισμού που σας παρέχονται, μπορείτε να επισκεφθείτε την εφαρμογή ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς οφειλέτες, ή την αρμόδια υπηρεσία ΚΕΑΟ, ή ταμειακή υπηρεσία ΙΚΑ».

Τα μηνύματα, πάντως, δεν έχουν, σε αυτό το στάδιο, την προειδοποίηση για κατασχέσεις.

Η μη επιβολή κατάσχεσης σε χρέη κάτω των 5.000 ευρώ δεν έχει ακόμη ενεργοποιηθεί, είπαν στον Ελεύθερο Τύπο και αρμόδια στελέχη, που επιβεβαίωσαν ότι πράγματι στέλνονται ραβασάκια σε όσους έχουν οφειλές κάτω των 5.000 ευρώ.

Μέχρις στιγμής, τα περισσότερα ειδοποιητήρια έχουν σταλεί σε οφειλέτες του ΙΚΑ, ενώ δεν έχουν κοινοποιηθεί ακόμη σε οφειλέτες του ΟΑΕΕ με χρέη κάτω των 5.000 ευρώ.

Οι τρεις επιλογές για όσους πάρουν… ραβασάκι

Όσοι έχουν λάβει ή θα λάβουν το ειδοποιητήριο για χρέη κάτω των 5.000 ευρώ σε ασφαλιστικά ταμεία, έχουν τις εξής τρεις επιλογές:

  1. Να κάνουν αίτηση για ρύθμιση σε 12 δόσεις για το σύνολο της οφειλής τους, μέχρι και τον τελευταίο μήνα. Οι δόσεις είναι 85 ευρώ ανά 1.000 οφειλής. Οφειλέτης με χρέος 2.000 θα πληρώνει 170€ το μήνα.
  2. Να καταβάλουν έναντι ένα ποσό κάθε μήνα, 100 ή και 50 ευρώ. Έτσι, δεν είναι στη λίστα νέας ειδοποίησης και δεν κινδυνεύουν από κατασχέσεις.
  3. Να περιμένουν την απόφαση του υπουργείου Εργασίας, που θα εκδοθεί εντός Σεπτεμβρίου, με την οποία θα προβλέπεται η διαδικασία ρύθμισης οφειλών μόνο προς τα ασφαλιστικά ταμεί

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις