Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Τα ελλείμματα φέρνουν αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια – Έκτος ταμπλό του Χ.Α. οι Μινωικές

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τρεις όμιλοι προχώρησαν ήδη σε αύξησης στις τιμές των ναύλων από 8 έως 24%, καθώς οι ισολογισμοί είναι… μείον!

Τα ελλείμματα των ακτοπλοϊκών εταιριών φτάνουν ακόμη και τα 300 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τους ισολογισμούς του 2010 που δημοσίευσαν την Παρασκευή.

Το αρνητικό πρόσημο των ισολογισμών αποδίδεται στην παρατεταμένη ύφεση της ελληνικής οικονομίας, στη συρρίκνωση της ζήτησης, στην κατακόρυφη αύξηση των τιμών των καυσίμων και στην εντατικοποίηση του ανταγωνισμού.

Μοιραία, οι εταιρίες αποδρομολογούν πλοία και μειώνουν δρομολόγια.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Χαρακτηριστική της κατάστασης στον κλάδο η απόφαση τς Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να ζητήσει από το Χρηματιστήριο την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Minoan Lines. Το αίτημα έγινε δεκτό και το Χρηματιστήριο αποφάσισε να βγάλει τη μετοχή της εταιρίας έκτος ταμπλό από σήμερα 1η Απριλίου και για 10 μέρες τουλάχιστον.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η απόφαση ελήφθη διότι οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας για τη χρήση 2010, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν στις 31.03.2011, δεν έχουν καταρτιστεί σύμφωνα με τις διατάξεις των ΔΛΠ/ΔΠΧΠ, όπως προκύπτει από την έκθεση ελέγχου του νόμιμου ελεγκτή της, στην οποία διατυπώνεται “Γνώμη με Επιφύλαξη”.

«Η προσωρινή αναστολή των ανωτέρω μετοχών κρίνεται αναγκαία για την προστασία των επενδυτών, δεδομένου ότι δε διασφαλίζεται προσωρινά η ομαλή λειτουργία της αγοράς των μετοχών της εν λόγω εταιρείας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε