Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

“Τα γύρισε” η κυβέρνηση για τα κλειστά επαγγέλματα

“Τα γύρισε” η κυβέρνηση για τα κλειστά επαγγέλματα

Εάν δεν συμμορφωθεί η Ελλάδα η Κομισιόν θα μας σύρει για άλλη μία φορά στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση αναφέρει ότι θα αρχίσει ο διάλογος για το σταδιακό άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων μετά το Πάσχα, φαίνεται πως στην ουσία δεν επιθυμεί να προχωρήσει σε μία τέτοια μεταρρύθμιση. 

Αυτό γίνεται απόλυτα κατανοητό, από την απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης προς τις Βρυξέλλες, καθώς η Ελλάδα προτείνει να έχει το δικαίωμα να δίνει άδειες πχ σε φορτηγά, βυτιοφόρα, ταξί κτλ κατά βούληση. Δηλαδή η Ελλάδα φαίνεται να διαφωνεί με την ολοκληρωτική κατάργηση του ισχύοντος καθεστώτος και αντ’ αυτού θέλει να έχει τον έλεγχο για το αν και πόσες άδειες θα δίνει.

Μάλιστα, η κυβέρνηση με πρόσχημα την προστασία του περιβάλλοντος ζητά να ορίζει το αρμόδιο υπουργείο την κατώτατη τιμή ναύλου του οχήματος για μεταφορά προϊόντων και προσώπων. Ωστόσο, οι Βρυξέλλες φαίνονται αποφασισμένες για δυναμική λύση μη επιτρέποντας στην Ελλάδα να προχωρήσει σε τέτοιου είδους ενέργειες.

Μάλιστα, οι νομικοί της Κομισιόν αναμένεται να παραπέμψουν την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο μέχρι της 15 Απριλίου λόγω μη συμμόρφωσης με το κοινοτικό δίκαιο για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε