Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Τα νέα μέτρα – φωτιά για την έκτη δόση

Σηκώνει τα μανίκια για νέα μέτρα η κυβέρνηση υπό την πίεση της εκταμίευσης της έκτης δόσης, που αυτή τη στιγμή φαίνεται να βρίσκεται στον αέρα.

Πληροφορίες του Έθνους αναφέρουν ότι το πακέτο μέτρων που θα κλειδώσει στην διαπραγμάτευση με την τρόικα που ξεκινά αύριο περιλαμβάνουν:

1.Επίσπευση της εξίσωσης της φορολογίας πετρελαίου θέρμανσης με κίνησης από τον Οκτώβριο, ανατρέποντας το χρονοδιάγραμμα του Μεσοπρόθεσμου που έλεγε ότι θα ξεκινούσε σταδιακά στα επόμενα δύο έτη.

2.Νέες περικοπές ύψους 5 δισ. ευρώ στα κονδύλια για μισθους, συντάξεις και κοινωνικές παροχές.

3.Αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων που θα εξισωθούν με τις αγοραίες, πράγμα που θα φέρει έκρηξη σε διάφορους φόρους που σχετίζονται με τα ακίνητα

4.Νέο μαχαίρι στις επικουρικές από 25-75%, ενώ εξετάζονται παρεμβάσεις και στις κύριες συντάξεις, χωρίς να έχουν ληφθεί αποφάσεις. Παρεμβάσεις σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία θα έχουμε και σε βαρέα – ανθυγιεινά.

Παράλληλα προωθούνται μεγάλες περικοπές στις φοροαπαλλαγές ενώ εξετάζεται και η μείωση του αφορολόγητου ορίου των 8.000 ευρώ για μισθωτούς και για συνταξιούχους.

“Μαχαίρι” μπαίνει για άλλη μία φορά στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, ενώ νέες περικοπές θα έχουμε και στον χώρο της Υγείας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, οι νέες περικοπές για φέτος και – κυρίως – για το 2012 φτάνουν τα 5,7 δισ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Αφορολόγητο τέλος για 900.000 ελεύθερους επαγγελματίες


Υπάρχει όντως τόσο δραματική εξέλιξη που να δικαιολογεί την κίνηση Παπανδρέου;

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε