Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Τα προβλήματα στο iPhone4 έριξαν την μετοχή της Apple!

Πτώση 4% σημείωσε η μετοχή της Apple στη Wall Street, λόγω των παραπόνων που συνεχίζονται με αμείωτη ένταση από

καταναλωτές στις Ηνωμένες Πολιτείες για τα προβλήματα που παρουσιάζει το iPhone 4.

Το σοβαρότερο «πλήγμα» ήρθε χθες όταν η Ένωση Καταναλωτών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι δεν συστήνει στους καταναλωτές να αγοράσουν το iPhone 4, λόγω προβλημάτων λήψης.

Σύμφωνα με το Consumer Reports, τη μηνιαία επιθεώρηση της αμερικανικής Ένωσης Καταναλωτών, δεν συνίσταται η αγορά του iPhone 4 λόγω ασθενούς σήματος όταν ο χρήστης κρατά τη συσκευή από την κάτω αριστερή γωνία, εκεί όπου βρίσκεται η ενσωματωμένη κεραία. Αμέσως μετά την ανακοίνωση, η μετοχή της εταιρείας κινήθηκε πτωτικά.

Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται στα προηγούμενα μοντέλα του iPhone, όπως επισημαίνουν οι συντάκτες της ανακοίνωσης, προσθέτοντας ότι πιθανότατα η δυσλειτουργία δεν οφείλεται στο δίκτυο της εταιρείας AT&T, με την οποία η Apple έχει αποκλειστική συνεργασία στην αμερικανική αγορά.

Η Apple δεν σχολίασε την σύσταση του Consumer Reports. Έχει, πάντως, ανακοινώσει ότι θα διαθέσει ενημέρωση λογισμικού ώστε η ένδειξη ισχύος σήματος στο iPhone 4 να μην είναι υψηλότερη από την πραγματική. Παρά τις καθησυχαστικές της ανακοινώσεις, η Apple αντιμετωπίζει μαζικές αγωγές από οργισμένους Αμερικανούς αγοραστές.

Οι αναλυτές της αγοράς περιμένουν από την εταιρεία να λάβει μέτρα, αν και θεωρούν απίθανο το ενδεχόμενο ανάκλησης του τηλεφώνου.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε