Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Τα σενάρια της κυβέρνησης για τη φορολογία αγροτών και χωραφιών

Τα σενάρια της κυβέρνησης για τη φορολογία αγροτών και χωραφιών

Μια κατηγορία αγροτών, με πολύ μικρά εισοδήματα, δεν θα συμπεριληφθεί στη ρύθμιση για την τήρηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, ενώ για τους υπόλοιπους αυτό θα εφαρμοστεί το 2014.

Αυτό αναφέρθηκε σε σύσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιου Τσαυτάρη, παρουσία του γενικού γραμματέα, Μόσχου Κορασίδη και του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, Θεοχάρη Θεοχάρη, με εκπροσώπους της Πρωτοβουλίας για την Ενότητα του Αγροτικού Κινήματος.

Στη σύσκεψη, εξηγήθηκε στους εκπροσώπους των αγροτών ότι ο φορολογικός συντελεστής του 13% που θα μπει στα εισοδήματα του 2013, είναι ο μισός των υπολοίπων εισοδημάτων και προσιδιάζει πολύ προς τους συντελεστές φορολόγησης των μισθωτών, καθώς και ότι είναι από τους ευνοϊκότερους που θεσμοθετούνται με το νομοσχέδιο.

Κατά τη σύσκεψη ανακοινώθηκε από τον κ. Τσαυτάρη και τον κ. Θεοχάρη, ότι προτεραιότητα της φορολογικής μεταρρύθμισης είναι να στηριχθεί, μέσω του φορολογικού νομοσχεδίου, η αναπτυξιακή προσπάθεια της γεωργίας. Αυτό έχει πολλαπλά οφέλη, τόσο όσον αφορά τα έσοδα και τα έξοδα των αγροτών όσο και την αποτροπή της υπερτιμολόγησης για την παράνομη είσπραξη ΦΠΑ, αλλά και για την αποτροπή των ελληνοποιήσεων.

Το θέμα της φορολόγησης των ακινήτων και αγροκτημάτων δεν συζητήθηκε στη σύσκεψη, γιατί δεν αποτελεί, σε αυτή τη φάση, αντικείμενο του φορολογικού νομοσχεδίου και θα γίνει αργότερα όταν θα συζητηθεί η φορολόγηση της περιουσίας.

Για το θέμα του ΦΠΑ για το 2013 και για το θέμα του αγροτικού πετρελαίου, ο κ. Θεοχάρης δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα προβλήματα που δημιουργούνται στην ενδιάμεση αυτή χρονιά, στο υπουργείο Οικονομικών για να συνεκτιμηθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δεδομένη η φορολογία στα αγροτεμάχια – Πάνε για μετά τις εκλογές πολλά από τα ραβασάκια της εφορίας

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε