Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Τελείωσαν τα λεφτά-Δευτέρα έρχεται η τρόικα

Τελείωσαν τα λεφτά-Δευτέρα έρχεται η τρόικα

Δραματικά άδεια είναι τα δημόσια ταμεία καθώς τα λεφτά που υπάρχουν φτάνουν για να ”περάσουμε” μέχρι τα μέσα Ιουλίου, ενώ χρειαζόμαστε τουλάχιστον 4 δις ευρώ για να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις του Αυγούστου.

Απόδειξη της κατάστασης, που η λέξη έκτακτη δεν φτάνει για να την χαρακτηρίσει, είναι η ατάκα του Γιούνκερ μετά το Eurogroup :” Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση ανάγκης και όλες οι διαδικασίες θα πρέπει να επισπευσθούν”.

Και επειδή και οι δανειστές μας βλέπουν τον ”γκρεμό” να πλησιάζει επικίνδυνα επιταχύνουν τις διαδικασίες:

– Χωρίς καμία χρονοτριβή έρχεται στην Αθήνα η τρόικα τη Δευτέρα για να συμφωνήσει με τη νέα ελληνική κυβέρνηση στα επείγοντα μέτρα και τις δράσεις ώστε να καταστεί δυνατή η εκταμίευση της επόμενης δόσης
– Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) θα δώσει στην Ελλάδα πριν από το τέλος Ιουνίου το 1 δις ευρώ της πετσοκομμένης δόσης του Μαΐου

Ο πρόεδρος του Eurogroup δίνει το στίγμα του κατεπείγοντος τονίζοντας με έμφαση πως τα νέα στοιχεία που θα αντλήσει η τρόικα θα ενσωματωθούν σε μια επικαιροποιημένη συμφωνία με την Ελλάδα που θα αφορά στη λήψη των αναγκαίων μέτρων.
Δηλαδή για να μην τρέφει κανείς αυταπάτες ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ μιλάει για περικοπές και μεταρρυθμίσεις.
”Η τρόικα θα πρέπει να συμφωνήσει με την ελληνική κυβέρνηση στα επείγοντα μέτρα και τις δράσεις προκειμένου να καταστεί δυνατή η εκταμίευση της επόμενης δόσης”.

Και η αγωνία για τα άδεια Δημόσια Ταμεία μετατρέπεται εύκολα σε εφιάλτη εαν αναλογιστεί κανείς πως για να πληρωθούν κανονικά οι μισθοί και οι συντάξεις του Αυγούστου θα πρέπει να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 4 δις ευρώ, που πολύ απλά τώρα δεν υπάρχουν.

Πηγή Deutsche Welle

Διαβάστε επίσης : Το πρώτο… δώρο! – Μας δίνουν το 1 δισ. ευρώ…

Η τρόικα θα μας στείλει στη δραχμή;

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε