Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Τελικά ποιόν να πιστέψουμε; – Το Spiegel; Το ΔΝΤ; Ή την Κομισόν; – Διαψεύδει – αλλά όχι με πάθος – το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού η ΚΟΜΙΣΙΟΝ

Τελικά ποιόν να πιστέψουμε; – Το Spiegel; Το ΔΝΤ; Ή την Κομισόν; – Διαψεύδει – αλλά όχι με πάθος – το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού η ΚΟΜΙΣΙΟΝ

– “Η Ελλάδα πρέπει και θα παραμείνει μέλος του ευρώ”
– “Θα πάρετε την επόμενη δόση αλλά από Σεπτέμβριο”
– Ακόμα συζητούν πως θα καλυφθεί το ομόλογο που λήγει στις 20/08

H Eλλάδα πρέπει και θα παραμείνει μέλος του ευρώ, δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αντουάν Κολομπανί, ο οποίος αρνήθηκε να σχολιάσει δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Ντερ Σπίγκελ» σχετικά με τη στάση του ΔΝΤ σε ότι αφορά τη χρηματοδότηση της Ελλάδας.

«Πρόκειται για δημοσίευμα του Τύπου, το οποίο δεν σχολιάζουμε. Για την Επιτροπή η στάση του ΔΝΤ δεν έχει αλλάξει», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του εκπροσώπου της Επιτροπής.

Εξέφρασε μάλιστα την πεποίθηση ότι η επόμενη δόση των δανείων για την Ελλάδα θα εκταμιευθεί στο εγγύς μέλλον, αλλά σε κάθε περίπτωση όχι νωρίτερα από τον Σεπτέμβριο, καθώς θα πρέπει να προηγηθεί η έκθεση της τρόικας που θα βρίσκεται αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα.

Ο Α. Κολομπανί αναφέρθηκε στις καθυστερήσεις που διαπιστώνονται στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, λόγω της διπλής εκλογικής αναμέτρησης στη χώρα μας, και τόνισε ότι οι ελληνικές αρχές έχουν επίγνωση ότι θα πρέπει να καλυφθούν αυτές οι καθυστερήσεις με συγκεκριμένες δράσεις άμεσα.

Σε ότι αφορά το ομόλογο που λήγει στις 20 Αυγούστου ο ίδιος εκπρόσωπος επανέλαβε την πρόσφατη δήλωση του επικεφαλής της Ευρωζώνης ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα ρευστότητας στην Ελλάδα τον Αύγουστο και ότι επεξεργάζονται λύσεις με τις ελληνικές αρχές για τη διευθέτηση του ζητήματος.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο έχει γεύμα εργασίας με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι στο πλαίσιο των τακτικών επαφών που έχουν οι δύο άνδρες.

Υπενθυμίζεται ότι σε δημοσίευμά του το περιοδικό Spiegel έγραψε: «Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο άφησε να εννοηθεί προς την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι δεν θα συμμετάσχει σε περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα».
Το γερμανικό περιοδικό πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα θα μπορούσε να χρεοκοπήσει ήδη τον Σεπτέμβριο». Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, «η υπομονή του ΔΝΤ με την Ελλάδα πλησιάζει στο τέλος της», ενώ «υψηλόβαθμα στελέχη του Ταμείου έκαναν γνωστό στην ηγεσία της ΕΕ ότι το ΔΝΤ δεν προτίθεται πλέον να διαθέσει περαιτέρω χρήματα για την βοήθεια προς την Ελλάδα».

Η εκπρόσωπο του ΔΝΤ δήλωσε “Το Ταμείο υποστηρίζει την Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές της δυσκολίες. Η αποστολή του Ταμείου θα ξεκινήσει συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση την Τρίτη με θέμα το πώς το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας, το οποίο υποστηρίζεται από το ΔΝΤ θα μπει ξανά σε τροχιά”. Ωστόσο, πηγή εκτός του Ταμείου αν και χαρακτήρισε το δημοσίευμα του Spiegel “ανοησίες” πρόσθεσε: “Είναι γνωστό πως κάθε επιπλέον ευρώ εκτός του τρέχοντος προγράμματος θα πρέπει να προέρχεται από την Ευρώπη”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιός Σόρος; – Τζογάρει στην χρεοκοπία της Ελλάδας η Φινλανδία!

Επιμένουν οι Γερμανοί :Αδιανόητο τρίτο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα
 

Ρέσλερ: Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δε μας τρομάζει πια

“Καμπανάκι” ΔΝΤ στην Ελλάδα – “Ούτε ένα επιπλέον ευρώ εκτός του προγράμματος”

FT:Απομεινάρι παλιάς εξαντλημένης αριστεράς ο ΣΥΡΙΖΑ

 

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε