Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Τέλος στα επιδόματα – Ψαλιδίζονται οι δικαιούχοι

Τέλος στα επιδόματα – Ψαλιδίζονται οι δικαιούχοι
– Στο στόχαστρο μπαίνουν τα επιδόματα ανεργίας, πολυτεκνικό, επίδομα τρίτου παιδιού, ισόβια σύνταξη για πολύτεκνες μητέρες, φοιτητικό
– Ελαχιστοποιούνται οι δικαιούχοι αφού μπαίνουν εισοδηματικά, περιουσιακά κριτήρια και τεκμήρια διαβίωσης
– Ήδη στο υπουργείο Οικονομικών ξεψαχνίζουν κάθε έναν από τους δικαιούχους
– Το ”μαχαίρι” μπαίνει από την 1η Ιανουαρίου 2012
Μειώνεται δραματικά ο αριθμός των Ελλήνων που θα δικαιούνται πλέον των 5 κοινωνικών επιδομάτων.Για να το πάρει κάποιος από τη νέα χρονιά θα πρέπει ουσιαστικά να βρίσκεται στο όριο της επιβίωσης αφού πλέον μπαίνουν εισοδηματικά, περιουσιακά κριτήρια και τεκμήρια διαβίωσης.
 
Κυρίαρχο ρόλο στα νέα κριτήρια θα παίζει το ύψος του ετήσιου δηλωθέντος εισοδήματος, αλλά και τυχόν ιδιοκτησία σπιτιού που ουσιαστικά θα φράζει το δρόμο προς την επιδότηση.
 
Αυτό που επιδιώκουν, κατ’ εντολή των δανειστών μας, είναι η ”γενοκτονία” του αριθμού των δικαιούχων για τα επιδόματα ανεργίας, οι οποίοι σήμερα φθάνουν τα 280 χιλιάδες άτομα, το πολυτεκνικό επίδομα, το επίδομα για το τρίτο παιδί, την ισόβια σύνταξη για πολύτεκνες μητέρες και το φοιτητικό επίδομα ενώ προς το παρόν φαίνεται πως γλιτώνουν τα επιδόματα για άτομα με αναπηρία.
 
Από τις περικοπές στα κοινωνικά επιδόματα στο μνημόνιο έχει ΗΔΗ υπολογιστεί εξοικονόμηση δαπανών ύψους 500 εκατ. ευρώ για το 2012.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Οριστικό τέλος στο δώρο του Δημοσίου;

Τα μέτρα που τάζουν στην Τρόικα για 4,2 δισ.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε