Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

«Θα γυρίσετε στις αγορές στο τέλος του 2014»

«Θα γυρίσετε στις αγορές στο τέλος του 2014»

Σε δυο χρόνια θα μπορέσουν οι χώρες της ευρωζώνης που πήραν πακέτα βοήθειας, να επιστρέψουν στις αγορές, διεμήνυσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Αυτό υποστήριξε ο Γερμανός επικεφαλής του ΕΜΣ σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg, χωρίς όμως να αναφερθεί σε συγκεκριμένες χώρες.

«Αν και δεν θα υπάρχει η αίσθηση ότι έχει ξεπεραστεί η κρίση, τα μέτρα που λαμβάνουν οι χώρες πιθανόν θα επαρκούν τότε για να τις βοηθήσουν να περάσουν «το τελικό τεστ» και να επιστρέψουν στις αγορές ομολόγων, καθώς οι εργαζόμενοι προσαρμόζονται στις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων», πρόσθεσε ο Ρέγκλινγκ.

Χωρίς να αναφερθεί στην Ισπανία, σημείωσε ότι ο ΕΜΣ μπορεί να δώσει ταχύτερα μία προληπτική πιστωτική γραμμή σε χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα από ότι ένα πλήρες πακέτο διάσωσης που απαιτεί δύο έως τρεις εβδομάδες.

«Αν μία χώρα ζητήσει μία προληπτική συμφωνία, μπορούμε να δράσουμε σχετικά γρήγορα», δήλωσε ο κ. Ρέγκλινγκ, προσθέτοντας ότι η «παρέμβαση στη δευτερογενή αγορά» θα μπορούσε να γίνει σε δύο ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Ξεχωριστό άρθρο” θέλει τα εργασιακά η ΔΗΜΑΡ – Ψάχνουν λύση στο παρά πέντε – Μετά την τηλεδιάσκεψη με την τρόικα η συνάντηση των τριών αρχηγών

Η ΕΚΤ διαψεύδει, η Κομισιόν δεν επιβεβαιώνει τη συμφωνία για επιμήκυνση

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε