Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Θέλουν με το ζόρι να χρεοκοπήσει η Ελλάδα

(ΦΩΤΟ REUTERS)
(ΦΩΤΟ REUTERS)

Η Ελλάδα είναι υπερχρεωμένη και τελικά…

θα χρεοκοπήσει, αφού η προσέγγιση της Ευρωζώνης ως προς την εξοικονόμηση δαπανών είναι λανθασμένη, σύμφωνα με τον Carl Weinberg, επικεφαλής οικονομικό αναλυτή της High Frequency Economics.

 

Όπως αναφέρει το πρακτορείο CNBC, ο Weinberg εκτιμά ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα μπορούσε να λάβει χώρα πολύ σύντομα, ακόμη και τον Αύγουστο, όταν η βαλκανική χώρα πρόκειται να λάβει μία ακόμη δόση των χρημάτων της συμφωνίας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

«Δεν μπορείς να πάρεις μία υπερχρεωμένη χώρα και να την κάνεις πιο φερέγγυα, δανείζοντάς της ακόμη περισσότερα χρήματα», τόνισε. «Ρίχνουν την Ελλάδα όλο και περισσότερο στην τρύπα καθώς δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα άμεσα και σωστά».

 

Όταν ρωτήθηκε για το χρονικό σημείο που θα μπορούσε να χρεοκοπήσει η Ελλάδα, ο Weinberg σημείωσε: «στην High Frequency, συμβουλεύουμε τον κόσμο να πάρουν τα κινητά τους τηλέφωνα μαζί στις διακοπές του Αυγούστου», προσθέτοντας ότι ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας θα επέφερε ισχυρό πλήγμα στο ευρώ.

 

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε