Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Θέμα NewsIt: 10 εκατ. ευρώ η ζημιά ημερησίως από τα μπλόκα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Είναι τεράστιο το κόστος των ζημιών από τα μπλόκα σε μία ήδη επιβαρυμένη οικονομική περίοδο.

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις εξαγωγών της χώρας λόγω των μπλόκων που έχουν στήσει οι αγρότες. Ο ΣΕΒΕ κάνει έκκληση για αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων το συντομότερο δυνατό διότι εταιρείες οδηγούνται στον Τειρεσία και στην πτώχευση.

 

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, οι εθνικές μας εξαγωγές ημερησίως φτάνουν τα 44 εκ ευρώ, αλλά λόγω των καθυστερημένων παραδόσεων, η ζημιά ξεπερνάει το 10% του τζίρου. Το ποσό μεταφράζεται σε 10 εκ ευρώ λέει ο πρόεδρος του συνδέσμου εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος κ.Θωμαίδης ενώ ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες.

 

‘’Αργοπορημένη καθυστέρηση σημαίνει και ακύρωση της παραγγελίας από τον πελάτη του εξωτερικού’’ επισημαίνει στο Newsit o πρόεδρος του συνδέσμου εξαγωγέων βορείου Ελλάδος Βασίλης Θωμαίδης.

 

‘’Οι πελάτες μας του εξωτερικού μας αντιμετωπίζουν με μεγάλη καχυποψία όσον αφορά τα θέματα αξιοπιστίας στην παράδοση και έχουν αρχίσει και βάζουν ρήτρες στα συμβόλαια παράδοσης’’, προσθέτει ο κ. Θωμαΐδης. ‘’Τώρα που έκλεισε και η Ηγουμενίτσα πιθανόν να αυξηθεί το ποσό ζημιάς

Υπάρχουν στοιχεία από συγκεκριμένη βιομηχανία στην Σίνδο η οποία έχει 150.000 ευρώ ζημιά την ημέρα επειδή παράγει αλλά δεν μπορεί να στείλει το προϊόν στην ώρα του’’, κατέληξε ο πρόεδρος του Συνδέσμου ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην αγορά.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε