Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

ΘΕΜΑ NEWSIT: Οκταπλάσια τα ενοίκια στην Ελλάδα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ίσως τελικά να συμφέρει να ανοίξεις μια επιχείρηση νοικιάζοντας εμπορικό κατάστημα στο μοδάτο Μιλάνο, ή στο κοσμοπολίτικο Λονδίνο, παρά στον…Πειραιά!

Και αν αυτό σας φαίνεται τουλάχιστον απίστευτο, το ΝewsIt.gr με φωτορεπορτάζ από Πειραιά, Μιλάνο και Λονδίνο, θα σας αποδείξει ότι τα ενοίκια στην Ελλάδα, δεν είναι απλώς πιο τσουχτερά σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκες χώρες, αλλά είναι εξωφρενικά δυσανάλογα! 
  


ΠΕΙΡΑΙΑΣ:  Κατάστημα με 70τμ ισόγειο, και 35τμ πατάρι, ενοικιάζεται 17,000 ευρώ μηνιαίως με ετήσια αύξηση 6%.
 
 «Νοικιάζω 70τμ ισόγειο χώρο, και 35τμ πατάρι, και πληρώνω 17,000 ευρώ περίπου μηνιαίως και με ετήσια αύξηση 6% τουλάχιστον! Και δεν συνυπολογίζω τα πάγια έξοδα » εξηγεί ο ιδιοκτήτης του καταστήματος του Πειραιά, Γιώργος Ζησσιμάτος «Με τις σημερινές συνθήκες και την συνεχώς αυξανόμενη πτώση του τζίρου, αυτά τα “δαπανηρά” καταστήματα δυστυχώς οδηγούνται σε κλείσιμο» 

 
ΜΙΛΑΝΟ: Κατάστημα σε 100τμ, στην ζώνη PARCO RAVIZZA/BACCONO, στο κέντρο του Μιλάνο, με 60τμ ιδιωτική αυλή, νοικιάζεται 26,000 ευρώ το χρόνο, και 2.500 ευρώ κοινόχρηστα το χρόνο.
 
Στο Μιλάνο λοιπόν, για ένα κατάστημα περισσοτέρων τετραγωνικών, σε καλό πέρασμα, στην κεντρική ζώνη της μοδάτης ιταλικής πόλης, το ενοίκιο το μήνα δεν ξεπερνά το 2,400 ευρώ το μήνα! 


ΛΟΝΔΙΝΟ: Κατάστημα 400 τμ στο κέντρο του Λονδίνου ενοικιάζεται προς 31.052 ευρώ τον χρόνο, δηλαδή 2.587,6 ευρώ το μήνα!
 
 Στο Λονδίνο, στην περιοχή Maiden Lane που είναι στην πλέον δημοφιλή περιοχή του πρωτεύουσας, Covent Garden, ένα κατάστημα 4 φορές μεγαλύτερο από αυτό του Πειραιά, το ενοίκιο το μήνα δεν φτάνει τα 2,600 ευρώ το μήνα! 
 
  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατρακυλούν οι τιμές των μεταχειρισμένων στις μάντρες
Αρχισαν οι “κρυφές” εκπτώσεις

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε