Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Θετικός για την επαναγορά του ελληνικού χρέους ο Γιούνκερ

Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ερώτηση του πρακτορείου Ρόιτερ δήλωσε : ”Είναι μια ιδέα, μια πρόταση που αξίζει να την παρακολουθήσουμε, αλλά πρέπει να τη συζητήσω με τους συναδέλφους μου στο Eurogroup”.
 

Ο κ. Γιούνκερ είπε επίσης ότι δεν θα είναι αντίθετος, αν η Γερμανία θέλει να εξετάσει την επιμήκυνση στα 30 χρόνια του χρόνου αποπληρωμής του δανείου, ύψους 110 δισ. ευρώ, της Ελλάδας.
 
Για την έκδοση ευρωομολόγων, ο επικεφαλής του Eurogroup θεωρεί ότι δεν θα υπάρξει σχετική απόφαση στο κοντινό μέλλον.
Όμως η κορυφαία του ατάκα ”ήρθε” στην ερώτηση για σύμφωνο ανταγωνιστικότητας που προτείνει ο γαλλογερμανικός άξονας που ”δυναμίτσε” τη τελευταία σύνοδο κορυφής : ”Είναι ένα μωρό που δεν μπορείς να αγαπήσεις πριν γεννηθεί”.
 
Η ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα συζητηθεί την Δευτέρα στη συνεδρίαση των Υπουργών Οικονομικών των 17 χωρών της Ευρωζώνης, αλλά δεν θα υπάρξουν αποφάσεις πριν από το Μάρτιο, σύμφωνα με το Ρόιτερ.
Την ίδια ώρα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ δηλώνει πως οι μεταρρυθμίσεις που προωθούνται σε Ελλάδα Ιρλανδία, Πορτογαλία θα ενισχύσουν το ευρώ.

“Οι αγορές αποτιμούν θετικότερα το ευρώ τις τελευταίες εβδομάδες”, διαπιστώνει ο κ. Ρέγκλινγκ σε άρθρο του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, προσθέτοντας ότι οι παράγοντες της αγοράς “παίρνουν πλέον στα σοβαρά” ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα επιτρέψουν τη διάλυση της Νομισματικής Ένωσης.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε