Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Τι ειπώθηκε μεταξύ Παπακωνσταντίνου – Βουρλούμη

Τι ειπώθηκε μεταξύ Παπακωνσταντίνου – Βουρλούμη

Να μην πάρει καμία απόφαση μέχρι τις 24 Ιουνίου, ημέρα που θα συγκληθεί η ετήσια γενική συνέλευση του ΟΤΕ και

διοριστούν στο ΔΣ τα νέα μέλη του Δημοσίου, ζήτησε από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ κ. Π. Βουρλούμη, ο υπουργός οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλευρά του υπουργείου είναι χολωμένη με την απόφαση των Γερμανών της Deutsche Telecom και του κ. Βουρλούμη να αποσύρουν τη μετοχή του ΟΤΕ από το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης αλλά προφανώς είναι άλλα τα θέματα τριβής, όπως π.χ. το νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που θέλει να εφαρμόσει ο ΟΤΕ, όταν η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι βάζει στοπ σε τέτοιου είδους πρακτικές.

Η γενική συνέλευση του οργανισμού μπορεί να είναι η τελευταία που θα προεδρεύσει ο κ. Βουρλούμης καθώς οι Γερμανοί ίσως τον αντικαταστήσουν όχι επειδή δεν είναι ευχαριστημένοι μαζί του αλλά επειδή έχει ολοκληρώσει την αποστολή του που ήταν η ομαλή μετάβαση στο νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς με τους Γερμανούς να ελέγχουν το 30% του ΟΤΕ και το 20% το ελληνικό δημόσιο. 

Τα ερωτήματα πλέον που θα απαντηθούν στη γενική συνέλευση είναι ποιο πρόσωπο θα επιλέξουν οι Γερμανοί για το τιμόνι του ΟΤΕ, αν θα είναι Ελληνας και αν θα έχει την έγκριση του οικονομικού επιτελείου.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε