Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Τι θα γίνει με τις αντικειμενικές και τους φόρους στα ακίνητα;

Τι θα γίνει με τις αντικειμενικές και τους φόρους στα ακίνητα;

Η οικοδομή έχει κυριολεκτικά στραγγαλιστεί, το ίδιο και η αγορά ακινήτων, δεκάδες επαγγέλματα που συνδέονται φυτοζωούν. Εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας κρίνονται και μαζί εκατομμύρια Έλληνες αγωνιούν για το ύψος των φόρων που αυτή τη στιγμή πραγματικά καίνε μειώνοντας ακόμη περισσότερο το εισόδημα.

Τι θα γίνει τελικά; Ειδικά από τη στιγμή που η τρόικα πιέζει για οριζόντιες και μεγάλες αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες που θα συμπαρασύρουν προς τα πάνω και μια σειρά από φόρους;

Πέρα απ’ τις προεκλογικές εξαγγελίες τόσο παράγοντες της αγοράς, όσο και στην έκθεση της τραπέζης της Ελλάδος περιγράφονται μέτρα “ανακούφισης”.

Ως προς τις αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών τον ερχόμενο Ιούνιο η ΤτΕ προτείνει:

Να συνδυαστεί με εξορθολογισμό της φορολογίας των ακινήτων, στην κατεύθυνση τόσο της μείωσης της φορολογίας των μεταβιβάσεων όσο και της κατάργησης επιμέρους επιβαρύνσεων και της θέσπισης ή διατήρησης ενός πολύ μικρού αριθμού ενιαίων φόρων που θα αντικαταστήσουν το πλήθος των υπαρχόντων.

Η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων στα επίπεδα των τιμών της αγοράς δεν θα πρέπει να γίνει με κάποιον οριζόντιο τρόπο, δηλαδή με κάποια ισοποσοστιαία μεταβολή όλων των αντικειμενικών τιμών που ισχύουν σήμερα, καθώς η μεταβολή των εμπορικών τιμών των ακινήτων από τις αρχές του 2007 έως σήμερα διαφοροποιείται σημαντικά μεταξύ των επιμέρους γεωγραφικών περιοχών.

Αυτά ως πρόταση. Τα κομματικά επιτελεία έχουν κάνει εξαγγελίες για ελαφρύνσεις σε βάθος χρόνου…

Διαβάστε επίσης:
Το ΕΤΑΚ του 2009 το πρώτο μετεκλογικό χαράτσι – Χωρίς δόσεις η πληρωμή

20 αλλαγές στη φορολογία από τον Ιούνιο – Τι θα “φέρει” για τους πολίτες η επόμενη κυβέρνηση

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε