Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Τηλεφωνική ενημέρωση για τις ρυθμίσεις χρεών και οφειλών

Τηλεφωνική ενημέρωση για τις ρυθμίσεις χρεών και οφειλών

Από το τηλέφωνο μπορούν να ενημερώνονται για τις ρυθμίσεις χρεών οι επαγγελματίες, οι επιχειρήσεις και οι αγρότες. Τι γίνεται με τις ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

 

Τηλεφωνικά θα μπορούν να ενημερώνονται από σήμερα οι πολίτες για το νόμο σχετικά με τις ρυθμίσεις οφειλών επαγγελματιών, επιχειρήσεων και αγροτών. Το τηλέφωνο 801-11-97367 θα λειτουργεί από τις 09:00 – 17:00.
 
Τι γίνεται όμως με το νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά;
 
Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι αλλαγές για το νόμο αυτό ώστε πολύ σύντομα να κατατεθεί στην Βουλή.
 
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες κάθε δανειολήπτης θα μπορεί να προσφύγει μια μόνο φορά στην ζωή του στο Ειρηνοδικείο για να ρυθμίσει την οφειλή του. Για οφειλές από καταναλωτικά δάνεια και κάρτες
θα πληρώνει τουλάχιστον το 10% του χρέους σε μηνιαίες δόσεις. Μάλιστα με την υποβολή της αίτησης θα παγώνουν οι δόσεις και τα διωκτικά μέτρα.
 
Σκληρότεροι όμως θα είναι οι όροι για την ρύθμιση των στεγαστικών δανείων μετά και από τις πιέσεις των τραπεζών. Μέχρι να συζητηθεί η αίτηση στο δικαστήριο θα τοκίζεται κανονικά η οφειλή και θα πρέπει να πληρώσει ο δανειολήπτης κανονικά τις δόσεις, δηλαδή όλα τα νόμιμα.
 
Ωστόσο δεν πέρασε η πρόταση των τραπεζών να βγαίνει η πρώτη κατοικία σε πλειστηριασμό. Σύμφωνα με διάταξη που θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο κάποιος που έχει ως μόνο περιουσιακό στοιχείο την πρώτη κατοικία θα μπορεί να την σώσει και να μην βγει στο πλειστηριασμό εφόσον συμφωνήσει να πληρώσει στα επόμενα 20 χρόνια το έως το 85% της εμπορικής αξίας του ακινήτου.
 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε