Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Την Παρασκευή η γερμανική απόφαση για την Ελλάδα

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Την προσεχή Παρασκευή, αμέσως μετά την έγκριση από το κοινοβούλιο, θα αποδεσμευτεί η βοήθεια της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Αυτό τουλάχιστον άφησε να εννοηθεί ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Ράινερ Μπρίντερλε. «Η γερμανική κυβέρνηση θα είναι σε θέση να ενεργήσει την Παρασκευή, μόλις το κοινοβούλιο δώσει την έγκρισή του», επεσήμανε ο Γερμανός υπουργός κατά τη συνάντησή του με τον Πορτογάλο ομόλογό του Ζοζέ Βιέϊρα ντα Σίλβα, στη διάρκεια σύντομης στάσης στη Λισσαβώνα, επιστρέφοντας από επίσκεψη στη Βραζιλία.

Γερμανοί κοινοβουλευτικοί αξιωματούχοι είχαν δηλώσει ότι τα δύο σώματα το Κοινοβουλίου θα αποφάσιζαν έως τις 7 Μαΐου για τη βοήθεια προς την Ελλάδα αλλά ότι το χρονοδιάγραμμα δεν ήταν οριστικό.

«Η λύση δεν συνίσταται μόνο στην υπογραφή μιας επιταγής. Η λύση περνά από την επίλυση των προβλημάτων και η Ελλάδα οφείλει να λύσει τα προβλήματά της», τόνισε ο Ράινερ Μπρίντερλε, σύμφωνα με το πορτογαλικό πρακτορείο ειδήσεων LUSA και πρόσθεσε πως «θα πρέπει να συζητήσουμε πολύ και θα πρέπει να δείξουμε ότι η Ευρώπη ξέρει να ενεργεί και να λαμβάνει ορθές αποφάσεις».

Ο αξιωματούχος της κυβέρνησης Μέρκελ εκτίμησε πως η κατάσταση στην Πορτογαλία δεν συγκρίνεται με εκείνη της Ελλάδας. «Οι συνθήκες εδώ είναι τελείως διαφορετικές. Η Πορτογαλία είναι σε καλό δρόμο», είπε.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε