Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Τις επόμενες ημέρες οι εξελίξεις για την Εμπορική

Τις επόμενες ημέρες οι εξελίξεις για την Εμπορική

Εντός των αμέσως επομένων ημερών αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ανακοινώσει η Credit Agricole τα αποτελέσματα που συνδέονται με την πώληση της θυγατρικής της στην Ελλάδα, Εμπορικής Τράπεζας.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου οι τρεις μεγάλες ελληνικές τράπεζες που διεκδικούν την Εμπορική -η Εθνική Τράπεζα, η Alpha Bank και η Eurobank- υπέβαλαν τις επικαιροποιημένες προσφορές τους για την εξαγορά της Τράπεζας, σύμφωνες με τις παραμέτρους που έχουν τεθεί, επί του θέματος αυτού, τόσο από την Τράπεζα της Ελλάδος όσο και από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Η απόκτηση της Εμπορικής Τράπεζας, σε περίπτωση που ολοκληρωθεί με επιτυχία η διαδικασία, με την μειοψηφική συμμετοχή των Γάλλων, θα σημάνει την αναδιάταξη δυνάμεων στον εγχώριο τραπεζικό χάρτη, καθώς συγκριτικό πλεονέκτημα αποτελεί το γεγονός για αυτόν που θα την αποκτήσει ότι η Εμπορική έχει ήδη ανακεφαλαιοποιηθεί. Ταυτόχρονα η Τράπεζα που θα αποκτήσει την Εμπορική θα ενισχύσει σημαντικά το δίκτυο καταστημάτων της, ενώ επίσης η συμμετοχή του μεγαλύτερου τραπεζικού ομίλου, έστω και με μειοψηφικό πακέτο σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμάται ότι αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για την ελληνική οικονομία και ενδιαφέρον για τα τεκταινόμενα στην ελληνική οικονομία όπως αποκρατικοποιήσεις κλπ.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας πώλησης της Εμπορικής Τράπεζας εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν σταδιακά οι εξελίξεις που συνδέονται με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που θα αποτελέσει, επίσης, το μήλον της έριδος για τους υπόλοιπους ισχυρούς τραπεζικούς ομίλους. Με ενδιαφέρον επίσης αναμένονται οι εξελίξεις που συνδέονται με την παρουσία και άλλων ξένων τραπεζικών ομίλων στη χώρα μας όπως όπως της Millennium Bank και της Geniki Bank.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Εμπορική θα χρειαστεί επιπλέον 600-700 εκ.ευρώ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε