Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Το ΔΝΤ δε συνεργάζεται με την υπηρεσιακή κυβέρνηση – Η τρόικα διακόπτει κάθε επαφή με την Ελλάδα έως τις εκλογές

Το ΔΝΤ δε συνεργάζεται με την υπηρεσιακή κυβέρνηση – Η τρόικα διακόπτει κάθε επαφή με την Ελλάδα έως τις εκλογές

– «Περιμένουμε να συνεργαστούμε με την κυβέρνηση που ΘΑ προκύψει»
– Δε δέχεται να συζητήσει με την κυβέρνηση Πικραμμένου το ΔΝΤ
– Κραυγή αγωνίας από το ΙΟΒΕ: Χωρίς τα λεφτά του ΔΝΤ και της ΕΕ η Ελλάδα θα γυρίσει στη δραχμή!

Το ΔΝΤ, ένας από τους δανειστές της ελληνικής οικονομίας, ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις επαφές του με την Ελλάδα μέχρι τις βουλευτικές εκλογές και δεν θα συνεργαστεί με την υπηρεσιακή κυβέρνηση, που έχει διοριστεί για να διεκπεραιώσει τις τρέχουσες υποθέσεις.

«Αναμένουμε με ενδιαφέρον να αρχίσουμε επαφές με την (μελλοντική) κυβέρνηση, μόλις αυτή σχηματιστεί (…) μετά τις εκλογές, που προβλέπεται να διεξαχθούν στις 17 Ιουνίου», δήλωσε εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντέιβιντ Χόουλεϊ.

Όταν δε δημοσιογράφος έσπευσε να υπενθυμίσει στον εκπρόσωπο του Ταμείου ότι σήμερα μόλις ανέλαβε καθήκοντα μια κυβέρνηση στην Αθήνα, ο κ. Χόουλεϊ ξεκαθάρισε ότι υπολογίζει να έχει συνομιλίες με την κυβέρνηση που θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
«Το ουσιαστικό είναι ότι η αποστολή μας στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί μετά τις εκλογές. Δεν έχω συγκεκριμένη ημερομηνία», είπε.

Aπαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχουν σχέδια περιορισμού των επιπτώσεων από μια ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ, ο κ. Χόουλεϊ ανέφερε: «Πρέπει να είμαστε τεχνικά προετοιμασμένοι για οτιδήποτε. Αυτή είναι η αποστολή μας».

Σε άλλη ερώτηση που αφορούσε την πιθανότητα χορήγησης έκτατης δόσης σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν άμεσο πρόβλημα τα δημόσια ταμεία της χώρας μας, υποστήριξε πως η Ελλάδα χρηματοδοτήθηκε πρόσφατα, μέσα στα πλαίσια του συμφωνηθέντος προγράμματος.

Η απόφαση του ΔΝΤ ήταν για κάποιους αναμενόμενη, δεδομένου ότι η κυβέρνηση υπό τον Παναγιώτη Πικραμμένο δεν έχει δικαιοδοσία να πάρει καμία κρίσιμη απόφαση. Αυτό αποφασίστηκε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια, όπου αποφασίστηκε να οδηγηθεί ξανά η χώρα σε εκλογές.

Έρχεται δε μόλις μερικές ώρες μετά τις δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ στην ολλανδική τηλεόραση, όπου η επικεφαλής του Ταμείου γνωστοποίησε ότι έχει γίνει ήδη τεχνική αξιολόγηση μιας ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη αλλά αυτό το ενδεχόμενο θα ήταν «θα ήταν εξαιρετικά δαπανηρή και σκληρή εξέλιξη και όχι μόνο για την Ελλάδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θα αλλάξουν τον τρόπο μέτρησης του ελλείμματος; Τι προτείνει ο Μπαρόζο

ΙΟΒΕ: Χωρίς λεφτά από ΔΝΤ κι ΕΕ, η Ελλάδα θα επιστρέψει στη δραχμή

Λαγκαρντ: δαπανηρή και σκληρή για όλους η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ

«Συνέλθετε! Η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού!»

Τηλεδιάσκεψη Μέρκελ-Ολάντ-Μόντι-Κάμερον

Πέταξαν από τις ελληνικές τράπεζες 2 δις ευρώ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε