Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Το ΔΝΤ “διόρισε” πρόεδρο στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία!

Το ΔΝΤ “διόρισε” πρόεδρο στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία!

Στέλεχος του ΔΝΤ, στο τμήμα Στατιστικής επέλεξε το υπουργείο Οικονομικών για επικεφαλής της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Με την απόφαση αυτή επι της ουσίας το ΔΝΤ βάζει πόδι στην Εθνική Στατιστική αρχή της χώρας.

Πρόεδρος της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας τοποθετήθηκε ο έως τώρα Αναπληρωτής Προϊστάμενος του Τμήματος Στατιστικής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, καθηγητής Ανδρέας Γεωργίου.

 Μπορεί το υπουργείο Οικονομικών να τονίζει οτι η επιλογή έγινε μέσα από προκήρυξη των θέσεων στο διαδίκτυο, στον ελληνικό και ξένο Τύπο, ωστόσο, η επιλογή ενός ανθρώπου που προέρχεται κατευθείαν από εκείνους που ρυθμίζουν πλέον τα δημόσια οικονομικά μας προκαλεί πολλά ερωτήματα.

Ο κ. Ανδρέας Γεωργίου είναι απόφοιτος του Amherst College-ΗΠΑ και Διδάκτορας του Πανεπιστήμιου του Michigan-ΗΠΑ.

 Η πρόταση του Υπουργού Οικονομικών που έγινε εχθές δεκτή από τη Διάσκεψη των Προέδρων, με πλειοψηφία τεσσάρων πέμπτων, περιλάμβανεεκτός του κ. Γεωργίου και τα εξής μέλη:

–   Αντιπρόεδρος: Νικόλαος Λογοθέτης (Στέλεχος ιδιωτικού τομέα σε θέματα ολικής ποιότητας, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Στατιστική Επιστήμη από το Πανεπιστήμιο του Sheffield – Μ. Βρετανία)
–   Μέλος: Ζωή Γεωργαντά (Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Leeds – Μ. Βρετανία, Καθηγήτρια Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας)
–   Μέλος: Ανδρέας Φιλίππου (Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Wisconsin Madison – ΗΠΑ, καθηγητής Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, πρώην Υπουργός Παιδείας της Κυπριακής Δημοκρατίας και μέλος της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας)

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε