Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Το ΔΝΤ ετοιμάζεται για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Το ΔΝΤ ετοιμάζεται για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Μπορεί στις Βρυξέλλες να μην έγινε, τουλάχιστον επισήμως, καμία αναφορά, αλλά αντίθετα οι Ευρωπαίοι όπως οι Α. Μέρκελ να διέψευσαν οποιαδήποτε συζήτηση για προετοιμασία των χωρών για πιθανή έξοδο της χώρας μας από το ευρώ, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού φαίνεται δεν συμβαίνει το ίδιο…

Στέλεχος του ΔΝΤ ανέφερε στον Σκάι πως το Ταμείο συμμετέχει σε μια συζήτηση που γίνεται στην Ευρώπη για την προετοιμασία των χωρών για το ενδεχόμενο αυτό καθώς όπως εκτιμούν στελέχη του ΔΝΤ ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα προκαλούσε άμεσες και αλυσιδωτές συνέπειες σε άλλες εύθραυστες οικονομίες της Ευρωζώνης.

Το παράδειγμα της Ισπανίας έφερε το στέλεχος του ΔΝΤ λέγοντας πως ένα γεγονός στην Ελλάδα θα προκαλούσε κατακόρυφη άνοδο των spreads της Ισπανίας προκαλώντας τριγμούς στην οικονομίας της, τριγμούς Ικανούς να οδηγήσουν τη χώρα σε νέα βοήθεια, μια βοήθεια για την οποία το ΔΝΤ πρέπει, όπως αναφέρθηκε, να προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο να χρειαστεί να την παράσχει.

Κάπως έτσι το θέμα ταμπού επανέρχεται ενισχύοντας σενάρια και φημολογίες …

Διαβάστε επίσης:
Πικραμμένος: καμία συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας

«Ψηφίστε “λογικά” και κάντε όσα υποσχεθήκατε» – Ξεκάθαρο το ευρωπαϊκό μήνυμα προς την Αθήνα – Στήριξη από Ολάντ: Η Ελλάδα δε φεύγει από το ευρώ!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε