Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Το ευρώ κερδίζει έδαφος έναντι του δολαρίου

Το ευρώ κερδίζει έδαφος έναντι του δολαρίου

Kερδίζει έδαφος το ευρώ έναντι του δολαρίου το απόγευμα, αποκρούοντας τις πιέσεις που είχε δεχθεί νωρίτερα εξαιτίας της πτώσης που παρουσίασε η βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη.

Το ευρώ διαπραγματευόταν στα 1,3314 δολ. από το επίπεδο των 1,3301 δολ. που είχε κλείσει αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Ν. Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3290 δολάρια.

Νωρίτερα, στη διάρκεια της ημέρας το ευρώ υποχώρησε στα 1,3255 δολ, μετά την δημοσιοποιήση των στοιχείων στην ευρωζώνη, τα οποία έδειχναν συρρίκνωση της βιομηχανικής παραγωγής τον Ιούλιο κατά 1,5% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Επίσης ευνοϊκά για το δολάριο ήταν και τα στοιχεία από την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ που αφορούσαν στην πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου (μείωση των αιτήσεων για ασφάλιση ανέργων).

Εντούτοις η εικόνα άλλαξε αργότερα καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις κερδοφόρων δολαριακών θέσεων.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν σήμερα δύο μόνο συναλλαγές αξίας 2 εκατ. ευρώ οι οποίες αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου υποχώρησε περαιτέρω στο 10,19% από 10,32% που έκλεισε χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,98% να διαμορφωθεί στο 8,21% από 8,28% που έκλεισε χθες

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή, Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 0,55% στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 0,45% το εξάμηνο διαμορφώθηκε στο 0,34%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 0,225%, ενώ στο μήνα το επιτόκιο κυμαίνονταν στο 0,129%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ασφάλιση στον ΟΑΕΕ με 100 ευρώ το μήνα

Τι γράφουν τα αμερικανικά ΜΜΕ για το πλεόνασμα της Ελλάδας

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε