Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Το φορολογικό νομοσχέδιο έως τον Μάρτιο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το Πρόγραμμα Σταθερότητας από κόσκινο θα περάσει στο Eurogroup και το Ecofin.

Το φορολογικό νομοσχέδιο θα έχει ψηφιστεί ως τον Μάρτιο, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ σε τόσο σύντομο διάστημα, δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι με το νομοσχέδιο αυτό θα υλοποιηθεί η δέσμευσή μας για κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης και των χαριστικών φοροαπαλλαγών και υπαγωγή σε ένα ενιαίο σύστημα φορολόγησης των εισοδημάτων.

Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρεται επίσης στην εισοδηματική πολιτική στο δημόσιο, λέγοντας ότι μετά τα 2000 ευρώ τον μήνα, θα υπάρξει μόνον μσθολογική ωρίμανση, ενώ το κονδύλι των επιδομάτων θα μειωθεί κατά 10%.

Με αφορμή τη συμμετοχή του Δευτέρα και Τρίτη στο ΕΚΟΦΙΝ, λέει ότι οι επιφυλάξεις εξακολουθούν να είναι πολύ έντονες, αλλά με τις πρωτοβουλίες μας για την αποκατάσταση των στατιστικών και με το Πρόγραμμα Σταθερότητας δημιουργήσαμε ξανά ένα κλίμα προσδοκίας.

Ως προς το σκέλος των δαπανών, επαναλαμβάνει την απόφαση για αναστολή προσλήψεων για το 2010 με εξαίρεση τα υπουργεία παιδείας, υγείας και ασφάλειας και από το 2011 προσλήψεις με τον κανόνα 1 προς 5, καθώς και συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών γύρω από το Δημόσιο. “Η δημοσιονομική προσαρμογή θα στηριχθεί αλλά και θα στηρίξει την οικονομική ανάκαμψη. Δεν μιλάμε για βάρος της προσαρμογής αλλά για ουσιαστικό νοικοκύρεμα”, τονίζει ο κ Παπακωνσταντίνου.

Στο ερώτημα περί εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, αναφέρει ότι αναμένει την έκθεση της ανεξάρτησης επιτροπής εμπειρογνωμόνων,που συστήθηκε με δική του απόφαση και η οποία θα κατατεθεί στη Βουλή για συζήτηση “με ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Θαπατέρο: Εμπιστεύομαι τον Παπανδρέου

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε