Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Το Μιλάνο έχει 115 εκατ. ευρώ σε ελληνικά ομόλογα!

Το Μιλάνο έχει 115 εκατ. ευρώ σε ελληνικά ομόλογα!

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Corriere della Sera, η Λομβαρδία, περιφέρεια του Μιλάνου, έχει

επενδύσει εκατόν δεκαπέντε εκατομμύρια ευρώ σε ελληνικά ομόλογα. 

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η περιφέρεια του Μιλάνου εξουσιοδότησε τις τράπεζες Merrill Lynch και Ubs Warburg να κάνουν επενδύσεις σε κρατικούς τίτλους. Στα πλαίσια της κίνησης αυτής, εκατόν δεκαπέντε εκατομμύρια ευρώ χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά ομολόγων του ελληνικού δημοσίου.

    Η κεντροαριστερή αντιπολίτευση, διαμέσου του εκπροσώπου της στο συμβούλιο της Λομβαρδίας, Λούκα Γκαφούρι, τονίζει ότι ” σε περίπτωση που στην Ελλάδα σημειωνόταν στάση πληρωμών, το κόστος της συγκεκριμένης επένδυσης, θα καλούνταν να το πληρώσουν όλοι οι κάτοικοι της περιφέρειας του Μιλάνου”. 

Ο πρόεδρος της Λομβαρδίας, όμως, Ρομπέρτο Φορμιγκόνι ( ο οποίος ανήκει στο κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, “Λαός της Ελευθερίας”), εξήγησε ότι “η Ελλάδα δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει, διότι οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι σαφέστατες: ευτυχώς δεν υπερίσχυσε η παραφροσύνη. 

Κανείς δεν πίστεψε ότι αν μια χώρα χρεοκοπήσει όλο το ευρύτερο πλαίσιο μπορεί να παραμείνει ως είχε”. Η κεντροαριστερά, ζητά, τέλος, την δημιουργία ομάδας διεθνών ειδημόνων, που να αποφανθεί σχετικά με την ορθότητα της εν λόγω χρηματικής επένδυσης.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε