Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Το “όχι” στις πρόωρες εκλογές έφερε αποκλιμάκωση στα spreads

Μάλλον θετικά διάβασαν οι αγορές το “όχι” του Γ. Παπανδρέου σε πρόωρες εκλογές

καθώς ενώ λίγο πριν τις εννιά του πρωί το spread του ελληνικού ομολόγου κινούνταν στις 978 μονάδες βάσης, αυτή την ώρα 11:35 έχει υποχωρήσει σημαντικά στις 890 μονάδες.

Σύμφωνα με το Reuters “πολλοί ανακουφίσθηκαν χθες το βράδυ” για να προσθέσει όμως “η μείωση της διαφοράς μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δείχνει ότι παραμένουν οι κίνδυνοι για την υλοποίηση του προγράμματος της κυβέρνησης”.

Με αρκετή ανακούφιση το στέλεχος της εταιρείας Capital Economics και πρόσθεσε Μπεν Μέι πως
“Το σενάριο καταστροφής, εάν προκηρύσσονταν πρόωρες εκλογές, θα προκαλούσε μεγάλη αβεβαιότητα. Το αποτέλεσμα θα θεωρηθεί θετικό από τις αγορές βραχυπρόθεσμα”
ωστόσο σημειώνει ότι ίσως η αποκλιμάκωση να είναι πρόσκαιρη.

Στο ίδιο κλίμα και οι Financial Times σημειώνουν “οι αυτοδιοικητικές εκλογές στην Ελλάδα δεν οδήγησαν στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών, αλλά η πιθανότητα αστάθειας κάνει νευρικούς τους επενδυτές”.

 
Αυτό που συντηρεί τα επιτόκια δανεισμού σε τέτοια ύψη είναι οι συζητήσεις περί αναδιάρθρωσης-επιμήκυνσης του χρέους και περί ελεγχόμενης χρεοκοπίας.
 
Και όλα αυτά μόλις μία ημέρα πριν το νέο κρίσιμο τεστ της ελληνικής οικονομίας,που θα βγει να δανειστεί από τις αγορές 300 εκατομμύρια ευρώ με δημοπρασία έντοκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων.
 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε