Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Το παρασκήνιο της κρίσιμης συνάντησης Βενιζέλου-Λαγκάρντ – Τι δήλωσε η διευθύντρια του ΔΝΤ

Το παρασκήνιο της κρίσιμης συνάντησης Βενιζέλου-Λαγκάρντ – Τι δήλωσε η διευθύντρια του ΔΝΤ

Επί τάπητος, θα βρεθεί η εξασφάλιση της έκτης δόσης του δανείου, ύψους 8 δισ. ευρώ – Σε τι δίνει ιδιαίτερη σημασία η κ.Λαγκάρντ…

Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για το βράδυ της Κυριακής (ώρα Ελλάδος) και σε αυτήν αναμένεται να είναι παρών και ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στη χώρα μας, Πολ Τόμσεν. Στην ατζέντα των συζητήσεων κυριαρχεί το πακέτο πρόσθετων μέτρων και η επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων. Παράλληλα θα γίνει απολογισμός των μέτρων και η κ.Λαγκάρντ αναμένεται να ζητήσει εξηγήσεις για τις καθυστερήσεις.

Ο κ. Βενιζέλος θα παρουσιάσει τις πρόσφατες αποφάσεις της κυβέρνησης και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής όλων των μέτρων, κάτι στο οποίο δίνει ιδιαίτερη σημασία η κ. Λαγκάρντ. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την εναρκτήρια συνέντευξη Τύπου της συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον, η επικεφαλής του Ταμείου τόνισε ότι το κλειδί για το ελληνικό πρόγραμμα είναι «η εφαρμογή, η εφαρμογή, η εφαρμογή».

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ κα Κριστίν Λαγκάρντ αρνήθηκε σήμερα στην Ουάσινγκτον να αποκαλύψει, εάν θα υπάρξει “αλλαγή στρατηγικής” στην ευρωζώνη, απέναντι στην κρίση δημόσιου χρέους. “Δεν κάνει κανένα καλό η διάδοση φημών. Δεν δημιουργεί, αυτή, τη σταθερότητα (της διεθνούς οικονομίας), την οποία έχει ως ρόλο του το ΔΝΤ”, τόνισε η κα Λαγκάρντ, που ερωτήθηκε σχετικά στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, που έδωσε νωρίτερα.

Συγχρόνως η ίδια κάλεσε τους ιθύνοντες στην ευρωζώνη “να υλοποιήσουν τη συμφωνηθείσα στρατηγική”, προέτρεψε δε “τα εθνικά κοινοβούλια (της ευρωζώνης)να εγκρίνουν την αύξηση αρμοδιοτήτων του μηχανισμού FESF, όπως αυτή συμφωνήθηκε την 21η Ιουλίου”. “Επικεντρώνομαι, προσωπικά, σε ό,τι έχει ήδη συμφωνηθεί”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πάντως σήμερα, τα κράτη μέλη της ευρωζώνης –ενώπιον των μελών του ΔΝΤ– παρείχαν τη δέσμευση ότι, θα πράξουν “παν το αναγκαίο”, προκειμένου η κρίση του δημόσιου χρέους τελικά να επιλυθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σόιμπλε σε Βενιζέλο: Παραμονή στην Ευρωζώνη χωρίς χρεοκοπία

Η Ελλάδα σε ξένα χέρια – Όλη η περιουσία του δημοσίου, πλην Ακρόπολης, σε Ευρωπαϊκή εταιρεία!

Ραγδαίες εξελίξεις : Οι Αμερικανοί επιμένουν για τη διάσωση της Ελλάδας και οι Γερμανοί αλλάζουν στάση

“Πωλούνται”τα υπουργεία Εξωτερικών, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και η ΓΑΔΑ!

Αποκρατικοποίησεις: Μη πουλάτε τώρα σε εξευτελιστικές τιμές λέει η ΕΣΕΕ – Οικονομία

Σύμβουλος της Μέρκελ προτείνει ”κούρεμα” του χρέους κατά 50%

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε