Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Το ΣΔΟΕ πάει Εκάλη..!

Το ΣΔΟΕ πάει Εκάλη..!

– Φορο – σαφάρι πλουσίων με εξορμήσεις σε ακριβά προάστια και νησιά
– Έχουν εντοπιστεί 35 επώνυμοι “σκαφάτοι”, που δηλώνουν ότι μπαίνουν μέσα
– Αυξήθηκαν κατακόρυφα οι καταγγελίες πολιτών για φοροδιαφυγή

Στο κυνήγι του αδήλωτου πλούτου έχει αποδυθεί το ΣΔΟΕ βάσει των υποδείξεων της τρόικας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας το ΒΗΜΑ, αποφασίστηκε να συσταθεί ειδική ομάδα που θα κυνηγά τη φοροδιαφυγή στα μεγάλα εισοδήματα, ώστε να διαπιστωθεί ποιές μεγάλες περιουσίες έχουν γίνει με εκτεταμένη απόκρυψη κερδών.

Τα στοιχεία που έγιναν γνωστά την Παρασκευή, έδειξαν μεγάλη φοροδιαφυγή για γιατρούς και συμβολαιογράφους – έξι στους δέκα μάλιστα παρουσιάζουν αποκλίσεις από τα δηλωθέντα άνω των 100.000 ευρώ.! Παράλληλα, ακόμη 153 γιατροί φαίνονται να φοροδιαφεύγουν βαρέως και πρόκειται να ανοίξουν λογαριασμοί. Η έρευνα – σύμφωνα με το ΒΗΜΑ – επεκτείνεται και στους πανεπιστημιακούς γιατρούς και τους γιατρούς του ΕΣΥ, στο πλαίσιο του οργίου που γίνεται με τις προμήθειες και τα γνωστά “πιράνχας”.

Στο στόχαστρο βρίσκονται οι αδήλωτες πισίνες, όπου υπάρχει ακόμη και συνεργασιά με τις εταιρειες που τις κατασκευάζουν για να διασταυρωθούν στοιχεία – για κυριότητες και κόστος κατασκευής. Οι έλεγχοι για τις πισίνες επεκτείνονται και στα νησιά.

Παράλληλα, με έρευνες σε δικηγορικά γραφεία και επιχειρήσεις εισαγωγής σκαφών αναψυχής, έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής 35 περιπτώσεις κατοχής σκαφών άνω των 30 μέτρων επωνύμων ελλήνων, οι οποίοι δηλώνουν ζημιές στις επιχειρήσεις τους.

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για 200 μεγάλα ακίνητα που ανήκουν σε offshore εταιρείες και ελέγχονται τόσο ως προς το ιδιοκτησιακό, όσο και ως προς την καταβολή φόρων. 

Το ΣΔΟΕ – σύμφωνα με το ρεπορτάζ – έχει δεχτεί μέσα σε πέντε μήνες 6.000 καταγγελίες όταν περύσι όλο το χρόνο υπήρχαν μόνο 4.000. Επίσης, μέσα στο πεντάμηνο βεβαιώθηκαν πρόστιμα 1,2 δισ. – ποσό πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα. Το τετραψήφιο 1517 φαίνεται λοιπόν να κάνει τη δουλειά του…

Διαβάστε επίσης: Το ΣΔΟΕ ελέγχει τον Αντώνη Ρέμο για φοροδιαφυγή!

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε