Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Το ΤΤ η πρώτη ιδιωτικοποίηση – Ραγδαίες εξελίξεις στις τράπεζες

Το ΤΤ η πρώτη ιδιωτικοποίηση – Ραγδαίες εξελίξεις στις τράπεζες

Ως την πιο απλή από τις αποκρατικοποιήσεις θεωρεί το οικονομικό επιτελείο και η κυβέρνηση την ιδιωτικοποίηση του ΤΤ
Όλα δείχνουν πως ο τραπεζικός τομέας και οι εξελίξεις γύρω από αυτόν θα είναι το πρώτο ισχυρό μήνυμα ότι κάτι αλλάζει στην Ελλάδα.

Ειδικά στην περίπτωση του ΤΤ η κυβέρνηση επιθυμεί να αποτελέσει το πρώτο δείγμα γραφής των αποκρατικοποιήσεων προς του εταίρους.

Ήταν σαφές το μήνυμα του υπουργού Οικονομικών από τη Βουλή όπου χαρακτήρισε “Μη βιώσιμο” το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, προκαλώντας αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, δίνοντας όμως και το στίγμα των προθέσεων.

Το Ελληνικό Δημόσιο κατέχει ποσοστό 44% (34% απευθείας συμμετοχή και 10% μέσω των ΕΛΤΑ).
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ζητήθηκε από τη διοίκηση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα χρήσης 2011 την Παρασκευή 31 Αυγούστου, γεγονός που επισπεύδει τις εξελίξεις για την πώλησή του.

Γενικότερα όμως οι εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα είναι ραγδαίες. Εκτός του ΤΤ υπάρχουν οι κινήσεις της Πειραιώς με τη Γενική, η πώληση της Εμπορικής από την Credit Agricole, αλλά και οι εξελίξεις στην Αγροτική.

Ουσιαστικά είμαστε προ μιας ριζικής αναμόρφωσης του τραπεζικού τομέα στη χώρα με την Εθνική, την Alpha, τη Eurobank και την Πειραιώς, ως το τέλος του χρόνου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις να είναι ικανές να συγκεντρώσουν κάτω από την “ομπρέλα” τους όλες τις υπόλοιπες.

Ήδη μάλιστα πολλοί είναι εκείνοι που προβλέπουν εντός του επόμενου μόνον δύο μεγάλους τραπεζικούς ομίλους στη χώρα.

Διαβάστε επίσης:
Στουρνάρας στη Βουλή: “Μη βιώσιμο το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο”

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε