Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Το χάσμα στο Eurogroup πιέζει το ευρώ

Το χάσμα στο Eurogroup πιέζει το ευρώ

Πιέσεις προκαλεί στο ευρώ η εμπλοκή που παρουσιάστηκε στο Eurogroup αναφορικά με την αποδέσμευση της δόσης προς την Ελλάδα και την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού που προκύπτει από την επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα τις πρώτες πρωινές ώρες υποχώρησε μέχρι τα 1,28 δολάρια για να ανακάμψει νωρίς το απόγευμα στα 1,2818 δολάρια από το επίπεδο των 1,2817 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στο 1,2805.

Η μετάθεση της απόφασης στο επόμενο Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Νοεμβρίου εντείνει την αβεβαιότητα παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις των ευρωπαίων ηγετών (Μέρκελ, Ολάντ) .

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν σήμερα δύο συναλλαγές ύψους 3 εκατ.ευρω οι οποίες στο σύνολο τους αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου υποχώρησε στο 16,86% σε αντίθεση με αυτή του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου η οποία αυξήθηκε στο 1,43%, με αποτέλεσμα το περιθώριο μεταξύ των δύο να περιοριστεί στο 15,43%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους διαμορφώθηκε στο 0,58%, στη διάρκεια των εννέα μηνών κυμαίνονταν στο 0,46%, στο εξάμηνο στο 0,35%, στο τρίμηνο υποχώρησε ελαφρώς στο 0,19%, ενώ ο μήνας διατηρήθηκε στο 0,10%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κλώτσησαν την απόφαση για την Ελλάδα σαν… τενεκεδάκι, λίγο παρακάτω! Αδιέξοδο στο Eurogroup, νέα συνεδρίαση τη Δευτέρα

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε