Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Τόμσεν: Το Μνημόνιο θα αλλάξει αν χρειαστεί!

Τόμσεν: Το Μνημόνιο θα αλλάξει αν χρειαστεί!

Για νέα επώδυνα μέτρα μας προετοιμάζει ο επικεφαλής των ελεγκτών της τρόικας Πόουλ Τόμσεν, ενώ προσθέτει ότι η Ελλάδα θα είχε καταρέυσει χωρίς βοήθεια.

Ο κ. Τόμσεν λέει ότι το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα πάει πολύ καλύτερα απ’ ό,τι νομίζουν μερικοί και πολλοί στόχοι έχουν ήδη επιτευχθεί, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα.

Ειδικότερα, επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει περαιτέρω αποφασιστική προσπάθεια για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Μεταξύ άλλων, το στέλεχος του ΔΝΤ υποστήριξε ότι το μνημόνιο αλλάζει, γιατί αλλάζουν οι συνθήκες, όπως είπε, επισημαίνοντας ότι είναι σαν ένας ζωντανός οργανισμός που πρέπει να προσαρμόζεται στις καινούριες ανάγκες.

Ο κ. Τόμσεν ανέφερε επίσης ότι τέτοιου είδους προγράμματα, όπως αυτό που εφαρμόζεται στην χώρα μας, παρουσιάζουν πάντα προβλήματα και ότι ξεπερνιούνται όταν υπάρχει προσήλωση στους στόχους.

Τέλος, διατύπωσε την άποψη ότι χωρίς την εξωτερική βοήθεια, η Ελλάδα θα είχε καταρρεύσει, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι το ΔΝΤ, η ΕΕ και η ΕΚΤ έκαναν για την Ελλάδα ότι δεν έκαναν για καμία άλλη χώρα.

Επανέλαβε ότι έχει σημειωθεί αρκετή πρόοδος και ότι το μόνο που δεν θα γίνει είναι η είσοδος της Ελλάδας στις αγορές μέσα στο χρονικό διάστημα που είχε αρχικά υπολογιστεί.

Διαβάστε επίσης:

Σε δοκιμασία η ενότητα της κυβέρνησης για την ψήφιση των μέτρων – σοκ

Άναψε το πράσινο φως! Γιούνκερ: Η Ευρωζώνη θα εγκρίνει νέο πακέτο διάσωσης

To νέο πακέτο σωτηρίας 80 δισεκατομυρίων ευρώ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε