Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Τον Ιούνιο το νέο πρόγραμμα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ένα νέο πρόγραμμα που θα αφορά στις μικρομεσαίες μεταποιητικές επιχειρήσεις μέσω των δράσεων του ΕΣΠΑ πρόκειται να ανακοινωθεί τον Ιούνιο.

Αυτό τουλάχιστον ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του τομέα Βιομηχανίας του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Αλ. Φούρλας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς.

Ο γγ του υπουργείου αναφέρθηκε ακόμη στις πρωτοβουλίες που λαμβάνει το υπουργείο για βελτιστοποίηση του θεσμικού πλαισίου που αφορά στη βιομηχανία, στις δράσεις για την απλούστευση της διαδικασίας αδειοδότησης βιομηχανικών εγκαταστάσεων, στην στόχευση για εξυπηρέτηση των βιομηχανιών εντός των ορίων των ΒΙ.ΠΕ. και την προώθηση δράσεων για την ενθάρρυνση της καινοτομίας μέσω των ΕΣΠΑ.

Επίσης, αναφέρθηκε σε δύο νέα προγράμματα του Αναπτυξιακού Νόμου που είναι στο στάδιο της δρομολόγησης από τη Δράση ΤΕΜΠΜΕ. Όσον αφορά στα αίτια της χαμηλής ανάπτυξης των τελευταίων ετών, εστίασε στα πενιχρά κονδύλια που επενδύθηκαν για έρευνα και τεχνολογία.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Γ. Κασιμάτης αναφέρθηκε στα θέματα που απασχολούν την επιχειρηματική κοινότητα όπως:

– Εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας στην ίδρυση, εγκατάσταση και λειτουργία της βιομηχανίας, δεδομένου ότι οι προηγούμενοι νόμοι αποτελούσαν τροχοπέδη στην ανάπτυξη ενός σημαντικού τομέα που προσφέρει, τόσο συνάλλαγμα όσο και θέσεις απασχόλησης.

– Απελευθέρωση των βιομηχανικών περιοχών για κάθε επιχειρηματική δράση.

– Ο νέος νόμος που θα αντικαταστήσει τον Ν.3325 να αντιμετωπίζει ισότιμα τη βιομηχανία σε όλη την επικράτεια.

– Θέματα χωροταξίας του βιομηχανικού δυναμικού.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε