Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Τώρα και η HONDA ανακαλεί χιλιάδες αυτοκίνητα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Εκτός από τις ανακλήσεις η Toyota προχώρησε και σε προσωρινή παύση των πωλήσεων και της παραγωγής.Θα ακολουθήσει και η Honda;

Mετά τη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου,την Toyota και η αντίπαλός της Honda Motor Co ανακοίνωσε ότι θα ανακαλέσει χιλιάδες οχήματά της σε όλο τον κόσμο.

Σε ανακοίνωση της εταιρείας,αναφέρεται ότι θα ανακληθούν συνολικά 646.000 οχήματα των μοντέλων Fit/Jazz και City, εξαιτίας ενός ελαττώματος στο σύστημα ανοίγματος και κλεισίματος των παραθύρων κατόπιν πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε ένα αυτοκίνητο πέρυσι με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ένα παιδί.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι θα ανακληθούν 171.372 οχήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο και περίπου 140.000 στις ΗΠΑ ενώ διευκρίνισε ότι Fit και Jazz έχουν πωληθεί σε Βόρεια Αμερική,Ευρώπη και Ασία. 

Η ανακοίνωση έρχεται καθώς επενδυτές,προμηθευτές και καταναλωτές εκτιμούν τις επιπτώσεις από μία χωρίς προηγούμενο διακοπή της παραγωγής στις ΗΠΑ από την Τοyota.

Σε μία ασυνήθιστη ενέργεια,ο πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου των ΗΠΑ Χένρι Ουάξμαν,δήλωσε ότι θα έχει τον άλλο μήνα μία προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να εξεταστεί πόσο γρήγορα και αποτελεσματικά η Τοyota ανταποκρίθηκε στα παράπονα για το πεντάλ του γκαζιού που κολλούσε και αποτέλεσε την αιτία της ανάκλησης.

Οι ανακλήσεις από την Honda και την Toyota έρχονται σε μία άσχημη χρονική στιγμή για την αυτοκινητοβιομηχανία που αγωνίζεται να προσελκύσει τους αγοραστές στις εκθέσεις των αυτοκινήτων έπειτα από μία κάθετη πτώση των πωλήσεων που οδηγήσε στην χρεοκωπία τις αυτοκινητοβιομηχανίες General Motors και Chrysler.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε