Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Του χάλασε η σούπα; – Επιμένει ο Ρουμπινί οτι θα βγούν από την ευρωζώνη Ελλάδα και Πορτογαλία

Του χάλασε η σούπα; – Επιμένει ο Ρουμπινί οτι θα βγούν από την ευρωζώνη Ελλάδα και Πορτογαλία

Ο Αμερικανός οικονομολόγος Νούριελ Ρουμπίνι εκτιμά ότι η πιθανότητα οικειοθελούς εξόδου της Ελλάδας και της Πορτογαλίας από την ευρωζώνη παραμένει αυξημένη, παρά τα μέτρα που υιοθέτησαν την προηγουμένη εβδομάδα.

“Εκτιμώ ότι υπάρχουν 30% πιθανότητες η Ελλάδας ή η Πορτογαλία να εξέλθουν της ευρωζώνης”, επισημαίνει ο κ. Ρουμπίνι σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία εφημερίδα “Die Zeit” της Γερμανίας που θα δημοσιευθεί την Πέμπτη.

Ο κ. Ρουμπίνι, ο οποίος έχει ήδη προβλέψει την διάλυση της ευρωζώνης, υποστηρίζει ότι το νέο σχέδιο για τη διάσωση της Ελλάδας καθώς και η διεύρυνση των μέσων που έχει στη διάθεσή του το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοοικονομικής Στήριξης για την ενίσχυση κρατών μελών της ευρωζώνης με προβλήματα χρέους δεν θα αποδώσουν.

“Οι (ευρωπαίοι) ιθύνοντες διαβεβαιώνουν ότι αυτή η επιχείρηση διάσωσης θα παραμείνει μια αποκλειστική εξαίρεση, αλλά αυτό αποτελεί ψευδαίσθηση. Η Ιρλανδία και η Πορτογαλία έχουν αντίστοιχα (προβλήματα) ρευστότητας”, πρόσθεσε χαρακτηρίζοντας ως ανεπαρκή τα προγράμματα στήριξης και των δύο αυτών κρατών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκχώρηση κυριαρχίας και εκδίωξη από την ευρωζώνη για τα προβληματικά κράτη ζητούν οι Γερμανοί!

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε