Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Τουλάχιστον ένας μισθός χαμένος στον ιδιωτικό τομέα το 2011

Τουλάχιστον ένας μισθός χαμένος στον ιδιωτικό τομέα το 2011

Δεδομένη θεωρείται η μείωση στις αποδοχές για εκατομμύρια ιδιωτικούς υπαλλήλους μέσα στην επόμενη χρονιά.

Σε θρίλερ εξελίσσεται το θέμα της μείωσης μισθών που ζητεί η τρόικα στο ιδιωτικό τομέα μέσω της αυξημένης ισχύος των επιχειρησιακών συμβάσεων. Η κυβέρνηση έχει στα χέρια της τέσσερα υπομνήματα απο τους κοινωνικούς εταίρους και αναζητεί την κοινή συνισταμένη ώστε να την χρησιμοποιήσει ως επιχείρημα για να πείσει την τρόικα να δεχθεί νόμο που να θέτει όρια στην εφαρμογή της ρύθμισης.

Το σχέδιο νόμου που έχει δει το φώς της δημοσιότητας αναφέρει οτι δεν μπορούν να αποκλίνουν περισσότερο απο 12% οι επιχειρησιακές των κλαδικών. Μεγάλο ζητούμενο όμως είναι αν θα αναφέρεται το νούμερο αυτό στο κείμενο που τελικά θα συζητηθεί με την τρόικα και θα αποτελέσει το σχέδιο νόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega στο κείμενο θα αναφέρεται οτι μπορεί να αποκλίνουν οι μισθοί για 1-2 χρόνια αλλά δεν θα αναφέρεται καθόλου το ποσοστό.

Ο πρωθυπουργός φαίνεται πως θα πάρει πάνω του το θέμα της επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων και θα κάνει πολιτική διαπραγμάτευση, Το επιχείρημα που θα φέρει η κυβέρνηση τόσο στις Βρυξέλλες κατα τη σύνοδο των υπουργών εργασίας όσο και στον επικεφαλής του ΔΝΤ Στρος Κάν που έρχεται την Τρίτη στην Ελλάδα είναι το ίδιο με αυτό για τον 13ο και 14ο μισθό: οτι εφόσον συμφωνούν οι κοινωνικοί εταίροι για ένα τέτοιο θέμα η τρόικα δεν έχει λόγο και πρέπει να το δεχτούν.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε