Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Τουρκολιάς: Δεν περισσεύσει κανείς στην Εθνική Τράπεζα

Τουρκολιάς: Δεν περισσεύσει κανείς στην Εθνική Τράπεζα

Τους άξονες αναδιοργάνωσης της Εθνικής Τράπεζας παρουσίασε στους εργαζόμενους, ο νέος διευθύνων σύμβουλος Α. Τουρκολιάς

“Η Εθνική Τράπεζα πρέπει να διαμορφώσει μια νέα σχέση με το πελατολόγιό της, αλλά και με την κοινωνία συνολικά. Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς” είπε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Α.Τουρκολιάς στην πρώτη επικοινωνία με όλους τους εργαζόμενους της τράπεζας.

“Με την πείρα και τη γνώση που όλοι έχουμε, διοικητική ομάδα και όλοι οι συνάδελφοι ανεξαρτήτως θέσης και ευθύνης στην Τράπεζα και στον Όμιλο” συνέχισε, “είμαι βέβαιος ότι θα επιτύχουμε να ενισχύσουμε τον αποφασιστικό ρόλο της Εθνικής Τράπεζας στην πραγματική οικονομία. Η εμπειρία μου όλα αυτά τα χρόνια που υπηρετώ την ΕΤΕ σε διάφορες θέσεις ευθύνης, μου δίνει τη βεβαιότητα ότι όλοι μαζί θα πετύχουμε τον στόχο μας”.

Ο κ. Τουρκολιάς ανέφερε επίσης οτι “η επαρκής και ταχύτατη επανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής Τράπεζας, μέσω της οποίας θα μπορέσει να ασκήσει ενεργά τον θεσμικό της ρόλο, η ενίσχυση της ρευστότητας που θα επιτρέψει στον Όμιλο να στηρίξει έμπρακτα όλο το εύρος της οικονομικής δραστηριότητας, η διαχείριση του χαρτοφυλακίου της για τη συγκράτηση των επισφαλειών αλλά και τη θωράκιση του Ομίλου, αποτελούν τους άξονες της στρατηγικής της νέας διοίκησης”
 
“Βασική στρατηγική του είναι ο εξορθολογισμός του λειτουργικού κόστους, σε επίπεδο Τράπεζας και Ομίλου, με την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού σε συνθήκες σταθερού και ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος” πρόσθεσε.
 
“Οι προκλήσεις είναι μεγάλες. Τα προβλήματα οξυμένα και συχνά εμφανίζονται ως ανυπέρβλητα. Μέσα στο πλαίσιο των νέων συνθηκών που διαγράφονται στο ευρωπαϊκό περιβάλλον, βασική επιδίωξή μας θα είναι ο πολλαπλασιασμός των όποιων δυνατοτήτων παρέχονται από αυτές, όχι μόνο για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας, αλλά και για την ουσιαστική επανεκκίνηση της επενδυτικής δραστηριότητας στη χώρα μας που είναι η μόνη και αναγκαία συνθήκη για την έξοδο από την κρίση που πλήττει όλους, σε διαφορετικούς βαθμούς” συμπλήρωσε ανέφερε ο κ.Τουρκολιάς.

Διαβάστε

Ζαννιάς και Τουρκολιάς στο τιμόνι της Εθνικής Τράπεζας

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε