Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Τρέχουν οι οφειλέτες να πληρώσουν μετά τα… αυτόφωρα

EUROKINISSI
Η σύλληψη επιχειρηματιών που χρωστούσαν στο Δημόσιο οδήγησε πολλούς όμοιούς τους να σπεύσουν στα ταμεία για να αποφύγουν το αυτόφωρο, είπε ο Ηλ.Πλασκοβίτης. Δεν πρόκειται για τυπική διαδικασία, διαβεβαίωσε
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών με δηλώσεις του στο ραδιόφωνα “Βήμα” υπεραμύνθηκε της αποτελεσματικότητας του μέτρου, που οδήγησε δεκάδες μεγαλοοφειλέτες στον εισαγγελέα, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, πολλές φορές και επώνυμους.
 
Μετά την υλοποίησή του, σημαντικός αριθμός οφειλετών προσήλθε αυτοβούλως και κατέβαλε σημαντικά ποσά. όπως ανέφερε.
 
Απαντώντας στις αιτιάσεις για τη διαδικασία, καθώς δεν υπάρχει συνέχιση της κράτησης μετά την απολογία, ο κ.Πλασκοβίτης σημείωσε ότι «παρ’ ότι το κοινό αίσθημα θα απαιτούσε μια πιο δραστική τιμωρία -κάτι όμως που αντιλαμβάνεστε ότι φέρνει το υπουργείο στη θέση να επιβάλει απόψεις στη Δικαιοσύνη- δεν είναι τα στοιχεία τόσο απογοητευτικά. … Οι άνθρωποι που περνούν την πόρτα του δικαστηρίου υπάρχει ένα αίσθημα ότι περνούν την πόρτα αυτή, λένε πέντε-έξι λόγια και “καθάρισαν”. Δεν είναι έτσι. Έχουν μπροστά τους οφειλές που έχουν βεβαιωθεί και έχει δρομολογηθεί η πληρωμή τους. Εάν δεν γίνει, υπάρχει συνέχεια στη δίωξη. Δεν τελειώνει για κανέναν η ιστορία», διαβεβαίωσε.
 
«Εάν δούμε ότι αυτό δεν έχει την αποτελεσματικότητα που πρέπει, θα συζητήσουμε με το υπουργείο Δικαιοσύνης τι περαιτέρω διατάξεις μπορούμε να περάσουμε, ώστε να επιβάλλεται τελικά η ποινή που πρέπει να επιβάλλεται», κατέληξε ο κ.Πλασκοβίτης.

Διαβάστε ακόμα:

Προσπαθούν με ένα “κλικ” να βρουν τους φοροφυγάδες

Πλούσιοι για την εφορία οι μισθωτοί!

8.700 “φτωχοί” με ακίνητα 1 εκατομμύριο δεν έκαναν ούτε δήλωση!

Μπλόκο στα ακίνητα όσων χρωστάνε στο Δημόσιο

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε