Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Τρισέ: «Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν είναι στα χαρτιά»

ΦΩΤΟ REUTERS

Για ακόμη μια φορά, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας επιχείρησε να βάλει τέλος στα σενάρια αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας.

«Η αναδιάρθρωση δεν είναι στα ‘χαρτιά’. Αυτό όμως που είναι, είναι η προώθηση του προγράμματος και η επίτευξη το ταχύτερο δυνατόν πρωτογενών πλεονασμάτων, ώστε να αποκατασταθεί η σχέση της χώρας με τις διεθνείς χρηματοοικονομικές αγορές», επεσήμανε σε συνέντευξη Τύπου στο Ελσίνκι ο επικεφαλής της ΕΚΤ.

Παράλληλα, επανέλαβε την πάγια άποψη του, ότι το μείζον στην περίπτωση της Ελλάδας είναι η προώθηση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής. «Υπήρξα σαφής στο μήνυμά μου περί δημοσιονομικής προσαρμογής. Αφορά σε όλες τις χώρες και βεβαίως και στην Ελλάδα», σημείωσε.

«Κλειδί για την αξιοπιστία παραμένει η συνεπής προώθηση της δημοσιονομικής προσαρμογής. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι η δουλειά. Να προωθηθεί το πρόγραμμα», πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις Τρισέ ήρθαν στο περιθώριο της απόφασης της ΕΚΤ να διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική και το επίπεδο του βασικού της επιτοκίου στο 1,25%.

Ο διοικητής της ΕΚΤ διατήρησε απολύτως κλειστά τα «χαρτιά» του πάντως, αναφορικά με την περαιτέρω νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, τονίζοντας ότι η ΕΚΤ παρακολουθεί στενά την πορεία του πληθωρισμού, επί του οποίου, όπως σημείωσε, υπάρχουν πιέσεις ως αποτέλεσμα της ανοδικής πορείας των πετρελαϊκών τιμών.

Τέλος, ο Ζαν Κλοντ Τρισέ καλωσόρισε τη συμφωνία μεταξύ Πορτογαλίας και ΔΝΤ-ΕΕ για την οικονομική στήριξη της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
”Ευρωπαικός πόλεμος για την ελληνική αναδιάρθρωση – Επιμήκυνση ή νέα δάνεια διάσωσης”

Στο 1,25% ”κράτησε” το επιτόκιο η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα – Δεν ”ακριβαίνουν” τα δάνεια

Οι Γερμανοί έβγαλαν κομπιουτεράκια – Να σώσουμε τους Έλληνες ή όχι;

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε