Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Τρόικα: «Πάτε καλά» – Μόνο αγκάθι ο πληθωρισμός

Τρόικα: «Πάτε καλά» – Μόνο αγκάθι ο πληθωρισμός

Το μοναδικό μελανό σημείο που εντόπισαν οι ελεγκτές της τρόικας είναι το ύψος του πληθωρισμού.

Άκρως ικανοποιημένοι εμφανίστηκαν οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ, από την πρόοδο εφαρμογής του μνημονίου, καθώς όπως επεσήμαναν τα έσοδα έχουν ανοδική πορεία, ενώ υπάρχει αυστηρός έλεγχος των δημοσίων δαπανών. 

Η τρόικα δήλωσε ικανοποιημένη και από την πορεία του ελλείμματος, για το οποίο τόνισαν πως μειώνεται περισσότερο από ότι είχε αρχικά υπολογιστεί, ενώ έκαναν λόγο για μεγάλη πρόοδο στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση. 

Αναφορικά με τις τράπεζες, οι εκπρόσωποι της τρόικας δήλωσαν ότι δεν διατρέχουν κίνδυνο λόγω σταθερών θεμελίων που έχουν, ενώ τόνισαν πως η ενεργοποίηση του ταμείου θα διαφυλάξει την επαρκή ρευστότητα. 

Ωστόσο, το μοναδικό μελανό σημείο που εντόπισαν οι ελεγκτές της τρόικας είναι το ύψος του πληθωρισμού, για τον οποίον μάλιστα δήλωσαν πως είναι ένας παράγοντας που δεν επιτρέπει στο πρόγραμμα να αποδώσει όσο μπορεί. 

Σχετικά με την ύφεση που έχει ξεπεράσει το 2%, οι ελεγκτές της τρόικας δήλωσαν πως μπορεί τελικά να είναι μικρότερη του 4%, όπως είχαν προβλέψει αρχικά.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε