Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Τρομερές πιέσεις στο ευρώ – Στο χαμηλότερο των τελευταίων μηνών

Στην αγορά συναλλάγματος η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στο 1,4199 δολάρια.

Στον απόηχο των ελληνικών εξελίξεων κινείται η ισοτιμία του δολαρίου. Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,4199 δολάρια από το επίπεδο των 1,4355 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.
 
Δημοσιεύματα στον ευρωπαϊκό Τύπο τα οποία εκτιμούν ότι η Ε.Ε προετοιμάζεται να προσφέρει στη χώρα μας και νέο πακέτο διάσωσης (με διψήφιο ποσό σύμφωνα με την εκδοχή της Γερμανικής Handesblatt) ενίσχυσαν την εμπιστοσύνη των επενδυτών στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη αποκλιμάκωση των περιθωρίων στην αγορά ομολόγων.

Από την άλλη πλευρά το μέλος του δ.σ της ΕΚΤ Lorenzo Bini Smaghi τάχθηκε κατά της αναδιάρθρωσης του ελληνικού δημόσιου Χρέους, την οποία χαρακτήρισε πολιτική αυτοκτονία. Παράλληλα προειδοποίησε ότι μία τέτοια εξέλιξη θα “γονάτιζε τις ελληνικές τράπεζες”. Στην αγορά συναλλάγματος η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στο 1,4199 δολάρια.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε