Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Τσεκουρωμένοι κατά 6,7% από σήμερα οι μισθοί των εμποροϋπαλλήλων

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Πρωτομηνιά με μειώσεις μισθών για τους εργαζόμενους στον κλάδο του εμπορίου, αφού από σήμερα 1 Αυγούστου τίθεται σε εφαρμογή η νέα Συλλογική Σύμβαση.

Προβλέπει μειώσεις αποδοχών κατά 6,7% και επαναφορά τους στα επίπεδα του 2009.

Για τους πωλητές ο βασικός εισαγωγικός μισθός διαμορφώνεται στα 860 ευρώ (651,53 καθαρά), για το προσωπικό γραφείου στα 793 (603,52 καθαρά), για τις γραμματείς στα 843 (639,36 καθαρά) και για τους λογιστές στα 941 ευρώ (709,59 καθαρά).

Η νέα κλαδική σύμβαση αφορά 800.000 εργαζόμενους στο εμπόριο.

Για χρυσή τομή και αμοιβαίο όφελος εργοδοτών και εργαζομένων, χωρίς κρατική παρέμβαση ή προσφυγή στη διαιτησία έκαναν λόγο σε ανακοίνωσή τους η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών- Βιοτεχνών- Εμπόρων και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.

«Οι μικρομεσαίοι εργοδότες του ελληνικού εμπορίου καταφέραμε με ειλικρίνεια να βρούμε οδούς συνεννόησης με τους εργαζόμενους, ανοίγοντας νέους δρόμους στις διαπραγματεύσεις και κρατώντας τις συλλογικές συμβάσεις ζωντανές», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι δύο οργανώσεις.

Σε ξεχωριστή δήλωσή του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης επεσήμανε ότι «οι άνθρωποι της αγοράς καταφέραμε με αμοιβαίες υποχωρήσεις να συμφωνήσουμε και να υπογράψουμε τη μεγαλύτερη κλαδική σύμβαση στον ιδιωτικό τομέα και πιστεύουμε ότι θα μας ακολουθήσουν σύντομα και άλλοι κλάδοι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Και πάλι οι… τρεις τους! – Νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών σήμερα – Τριγμοί στο κυβερνητικό σχήμα λόγω διαρροών

Μειώσεις μισθών έως 6,7% για 800.000 εργαζόμενους στο εμπόριο

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε