Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Βαριές καμπάνες για την υπόθεση της Ασπίδος από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Βαριές καμπάνες για την υπόθεση της Ασπίδος από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Επίσης, επέβαλε πρόστιμο από 150.000 ευρώ στην εταιρεία «ΑΣΠΙΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ Α.Ε.» και στον κ. Β.Τσιρίκο, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλό της.

Συνολικά πρόστιμα 1.060.000 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις εταιρείες «ΑΣΠΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» και «ΑΣΠΙΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ Α.Ε.» καθώς και στα μέλη των διοικητικών τους συμβουλίων για μη παροχή στοιχείων στην Επιτροπή, παρακωλύοντας έτσι τη διερεύνηση ενδεχόμενης υποχρέωσης των εταιρειών αυτών για δημοσίευση ενημερωτικού δελτίου κατά την έκδοση ομολογιών.
 
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επιλήφθηκε της υπόθεσης κατόπιν καταγγελιών επενδυτών στα τέλη του 2009. Ειδικότερα επέβαλε πρόστιμο από 250.000 ευρώ στην εταιρεία «ΑΣΠΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» και στον κ. Π. Ψωμιάδη, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλό της, 100.000 ευρώ στην κυρία Μαρία Ψωμιάδη και 80.000 ευρώ στον κ. Κ. Λουλουδάκη, μελών του διοικητικού συμβουλίου της ανωτέρω εταιρείας.
 
Επίσης, επέβαλε πρόστιμο από 150.000 ευρώ στην εταιρεία «ΑΣΠΙΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ Α.Ε.» και στον κ. Β.Τσιρίκο, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλό της καθώς και πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ στην κυρία Μαρία Ψωμιάδη και 30.000 ευρώ στον κ. Αν. Γιαννούση, μελών του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς συνεχίζει την έρευνα της υπόθεσης. 

Η Επιτροπή στη χθεσινή της συνεδρίασε ενέκρινε τo περιεχόμενο του πληροφοριακού δελτίου σχετικά με την υποχρεωτική δημόσια πρόταση της εταιρείας Sandrina για τον Μπενρουμπή και το περιεχόμενο του πληροφοριακού δελτίου σχετικά με την προαιρετική δημόσια πρόταση Αγροτικής Τράπεζας για την Αγροτική Ασφαλιστική.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε