Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Βαρουφάκης: Είχαμε συμφωνήσει με τον Τσίπρα ότι το μνημόνιο είναι χειρότερο από το Grexit

Βαρουφάκης Grexit

Με μια νέα του συνέντευξη ο Γιάνης Βαρουφάκης επανέρχεται στο θέμα των όσων είχαν συμφωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα και τώρα δηλώνει ότι συμμετείχε στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ καθώς είχε συμφωνήσει με τον πρωθυπουργό ότι το μνημόνιο είναι χειρότερο από την έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Μιλώντας στο thebest.gr ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε χαρακτηριστικά πως “ο λόγος που συμμετείχα στην κυβέρνηση του κ. Τσίπρα είναι ότι είχαμε συμφωνήσει ότι το Grexit ήταν κακή εξέλιξη αλλά ένα νέο Μνημόνιο ήταν χειρότερη εξέλιξη. Ότι αν δεν ήμασταν διατεθειμένοι να προτιμήσουμε το Grexit από την μονιμοποίηση της χρεοδουλοπαροικίας, τότε δεν μας άξιζε να κερδίσουμε τις εκλογές. Και ξέρετε κάτι; Αν ως λαός, ως κυβέρνηση κατανοούσαμε ότι το 3ο Μνημόνιο και η ακολουθία των αξιολογήσεών του είναι, μεσοπρόθεσμα, χειρότερη εξέλιξη από το Grexit, τότε και μόνον τότε θα επιτυγχάναμε την πολυπόθητη βιώσιμη συμφωνία (με αναδιάρθρωση χρέους) εντός της ευρωζώνης”.

Ως προς το ποιος τελικά κυβερνά τη χώρα ο πρώην “τσάρος” της Οικονομίας ουσιαστικά λέει ότι το 3ο μνημόνιο δεσμεύει την ελληνική κυβέρνηση.

Το 3ο Μνημόνιο κατήργησε την ελληνική κυβέρνηση. Όχι μόνον του ΣΥΡΙΖΑ αλλά την οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση. Πώς; Επιβάλλοντας σε όποιον έχει τα κλειδιά του Μαξίμου, και εφαρμόζει το 3ο Μνημόνιο, την πλήρη καθυπόταξη στις προσταγές της τρόικας”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Πηγή: thebest.gr

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις