Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Βαρουφάκης: “Η καταγγελία του μνημονίου είναι τελείως ανούσια”

Βαρουφάκης: “Η καταγγελία του μνημονίου είναι τελείως ανούσια”

Ο γνωστός οικονομολόγος, Γ. Βαρουφάκης έκανε τις προσωπικές του εκτιμήσεις για την κρίση που βιώνει η Ελλάδα σε ένα ιδιαίτερα ασταθές πολιτικό σκηνικό, με τη χώρα να βρίσκεται σε ακυβερνησία, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στο ΣΚΑΙ στις 19:00.

Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι οι “φιλολογία” για την εκπαραθύρωση της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ καλά κρατεί, σημειώνοντας πως αυτά εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο τρομοκράτησης, όπως έγινε στην περίπτωση της Ιρλανδίας, που όπως υποστήριξε ο λαός εκβιάστηκε για να πει ναι στο δημοψήφισμα.

Αναφορικά με τα μνημόνια, τα σκληρά μέτρα και τα σχέδια διάσωσης ο κ.Βαρουφάκης δήλωσε ότι έχουν ανατραπεί ήδη από την ίδια τη ζωή και την οικονομική πραγματικότητα. Μάλιστα, όπως είπε σε συζητήσεις που είχε με γερμανούς τραπεζίτες υπήρχαν φωνές που υποστήριζαν την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη προκειμένου να υπάρξει ένα σοκ και να αναγκαστούν οι υπόλοιποι ευρωπαίοι να συνενωθούν σε κάτι πιο ουσιαστικό.

Ωστόσο, ο ίδιος δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο, γιατί όπως τόνισε η ευρωζώνη δεν μπορεί να αντέξει την έξοδο οποιασδήποτε χώρας, επισημαίνοντας πως κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται, αλλά εάν γίνει τότε θα καταρρεύσει ολόκληρο το ευρωπαϊκό σύστημα.

Στην ερώτηση για πιθανή καταγγελία του μνημονίου, δήλωσε ότι δεν θέλει καν να το ακούει αυτό, γιατί όταν καταγγέλεις αυτόν που έχεις απέναντί σου, τότε αυτομάτως τον κάνεις εχθρό σου. Δήλωσε μάλιστα ότι θα γίνουν έτσι κι αλλιώς αλλαγές στο μνημόνιο, δηλαδή διαπραγμάτευση και τόνισε πως εάν εκλεγεί ο κ. Σαμαράς και δεν πάει αποφασισμένος να πει όχι στις Βρυξέλλες, τότε τα υπόλοιπα μνημόνια θα είναι περίπου το ίδιο με τα προηγούμενα.

Και πάνω σε αυτό το κομμάτι, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι συμφωνεί με το ΣΥΡΙΖΑ πως εάν οι ευρωπαίοι επιμείνουν τότε θα πρέπει να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέψει στην Αθήνα και να μην υπογράψει τίποτα.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε