Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Βενιζέλος: Θανάσιμος κίνδυνος για τη χώρα σε μια Ευρώπη που παραπαίει

Ο υπουργός οικονομικών διαβεβαίωσε οτι αν κάνουμε αυτά που πρέπει, δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα για το 11 και το 12.

Σε δηλώσεις του το απόγευμα του Σαββάτου, ο υπουργός οικονομικών διαβεβαίωσε οτι δεν θα επιβληθούν νέα μέτρα το 2011 και 2012, υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα θα ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της.

Πρόσθεσε οτι για το 2011 και το 2012 έχουν νομοθετηθεί ολα τα μέτρα και συμπλήρωσε οτι για τα επομενα χρονια τα μέτρα που απαιτούνται είναι ελαχιστα και δεν θα ξεπεράσουν το 1% του ΑΕΠ.

“Έχω εξηγήσει πάρα πολλές φορές ότι ο λαός έχει υποβληθεί σε πάρα πολλές θυσίες για να σωθεί η χώρα” είπε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: “η χώρα διατρέχει θανάσιμο κίνδυνο μέσα σε μια Ευρώπη που παραπαίει και ταλανίζεται. Άρα πρέπει να κάνουμε μια εθνική υπερπροσπάθεια για να βγούμε αλώβητοι, όχι μόνο εμείς, αλλά και τα παιδιά μας από την κρίση αυτή.

Για το 2011 και το 2012 έχουν νομοθετηθεί όλα τα μέτρα, αρκεί εμείς να είμαστε συνεπείς, οργανωμένοι και δίκαιοι. Μπορούμε να εφαρμόσουμε τα μέτρα αυτά, βοηθώντας ταυτόχρονα όλους αυτούς που έχουν ανάγκη, διορθώνοντας αδικίες, στηρίζοντας όσους πραγματικά δεν έχουν εισόδημα.

Για τα επόμενα χρόνια -το 2013, το 2014, το 2015- ούτως ή άλλως, τα μέτρα που απαιτούνται είναι ελάχιστα: είναι 1% του ΑΕΠ περίπου, κατά μέσο όρο τον χρόνο, όταν μόνο τον Οκτώβριο, για να πάμε στην απόφαση της 26ης Οκτωβρίου, αναγκαστήκαμε να πάρουμε μέτρα που ξεπερνούν το 3% του ΑΕΠ. Αυτό για να καταλάβετε πόσο μεγάλη είναι η διαφορά”.

“Κι αυτό το 1% μπορεί να εξοικονομηθεί από τις δαπάνες, από ένα άλλο κράτος, από μια καλύτερη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής όπου κάνουμε καθημερινά πολύ σημαντικά βήματα και θέλουμε τη συμπαράσταση των πολιτών, γιατί η μεγάλη αδικία είναι η αδικία που γίνεται σε βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων μέσω της παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής.

Άρα, χρειάζεται ειλικρίνεια, χρειάζεται θάρρος. Χρειάζεται η χώρα να έχει κάποιους που κρατάνε γερά το τιμόνι αυτή την ώρα της τρικυμίας και πρέπει να έχουμε στραμμένη την προσοχή μας όλοι σε αυτά τα μεγάλα εθνικά θέματα, όχι σε θέματα μικρότερης σημασίας” κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Διαβάστε
Ποιοι θα πληρώσουν τα παραπάνω 7 δισ. ευρώ

Χρονιές μαρτύριο έρχονται μέχρι το 2015 – Παρά το κούρεμα έρχονται νέοι φόροι και ψαλίδι στους μισθούς – Θα πληρώσουμε τουλάχιστον 16 δισ σε νέα μέτρα

Ζούμε τις πιο ιστορικές στιγμές της Ευρώπης – Το ευρώ κινδυνεύει όσο ποτέ άλλοτε

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε