Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Βιάζονται οι εργοδότες για ψίχουλα

Συνάντηση ΣΕΒ με ΓΣΕΕ ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οι μηδαμινές αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα φαίνεται πως θα είναι η γραμμή του ΣΕΒ.

Για πρώτη φορά ο ΣΕΒ καλεί πρώτος τους κοινωνικούς εταίρους σε διαπραγματεύσεις για τη νέα Εθνική Συλλογική Σύμβαση ώστε να συμφωνήσουν πριν τα Χριστούγεννα, κίνηση που θεωρείται προάγγελος πενιχρών αυξήσεων στον ιδιωτικό τομέα το 2010.

Σύμφωνα με την επιστολή το 2009 ήταν μία επώδυνη χρονιά με εκατοντάδες επιχειρήσεις να κλείνουν, εργαζόμενοι να μένουν χωρίς δουλειά, με την ιδιωτική οικονομία να δέχεται σκληρά πλήγματα και τη δημόσια να βρίσκεται στα όρια της χρεοκοπίας. 
Όπως αναφέρει ο ΣΕΒ, το 2010 προβλέπεται ακόμα πιο δυσοίωνο για όλους και χαρακτηριστικό των διαθέσεών του είναι η αναφορά πως “οι δυνάμεις της εργασίας, εργοδότες και εργαζόμενοι, καλούνται αυτονόητα να εισφέρουν στην οικονομική σταθερότητα και στην επάνοδο σε συνθήκες κοινωνικής ασφάλειας και οικονομικής ανάπτυξης”.
Ωστόσο, η πρόσκληση του ΣΕΒ βρήκε κλειστή την πόρτα της ΓΣΕΕ, η οποία απάντησε πως “η επίσπευση της διαπραγμάτευσης όχι μόνο δεν εξυπηρετεί το αναγκαίο για την εθνική οικονομία κλίμα, αλλά αντίθετα προκαλεί προβλήματα πυροδοτώντας πιθανές κοινωνικές εντάσεις”.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας με νόημα παρατήρησε ότι είναι εξαιρετικά περίεργο να εμφανίζονται οι εργοδότες “για πρώτη φορά ως επισπεύδοντες για τη Σύμβαση” και μάλιστα, όπως είπε με σχόλια που προκαλούν ανησυχία στους εργαζόμενους, καθώς συνδέουν το θέμα της Σύμβασης με τη συνολική απασχόληση.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε