Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Vivartia: Διευκρινήσεις για την εξαγορά της ΜΕΒΓΑΛ

Vivartia: Διευκρινήσεις για την εξαγορά της ΜΕΒΓΑΛ

Σε διευκρινίσεις σχετικά με την συμφωνία εξαγοράς πλειοψηφικού πακέτου στην γαλακτοβιομηχανία ΜΕΒΓΑΛ

προχώρησε η Vivartia, σε απάντηση σχετικής επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τόσο στην περίπτωση της μεταβίβασης του 14,8% περίπου από την οικογένεια της κυρίας Μαίρης Χατζάκου όσο και στην περίπτωση της μεταβίβασης του 43% από την οικογένεια Παπαδάκη – Χατζηθεοδώρου, το τίμημα θα καταβληθεί σε μετρητά με την οριστική μεταβίβαση των αντίστοιχων μετοχών.

Ειδικότερα, μετά την έγκριση της τροποποίησης του άρθρου 8 του καταστατικού της ΜΕΒΓΑΛ, η θυγατρική εταιρία Δέλτα Τρόφιμα ΑΕ θα αποκτήσει ποσοστό 14,8% περίπου από την οικογένεια της κ. Μαίρης Χατζάκου και μετά την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η θυγατρική θα αποκτήσει ποσοστό 43% από την οικογένεια Παπαδάκη – Χατζηθεοδώρου.

Στις 24 Οκτωβρίου 2006 τα τέκνα της κ. Μαίρης Χατζάκου μεταβίβασαν στην εταιρία ποσοστό 21% της ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ. Μετά την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου που έκρινε ως άκυρη την εν λόγω μεταβίβαση αντικαταστάθηκε η συμφωνία απόκτησης του 21% με συμφωνία για απόκτηση του 14,8% περίπου από την οικογένεια της κ. Μαίρης Χατζάκου υπό την αίρεση της τροποποίησης του άρθρου 8 του καταστατικού της ΜΕΒΓΑΛ.

Επίσης, σημειώνεται ότι την 1η Σεπτεμβρίου 2010 εγκρίθηκε ομόφωνα από την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΜΕΒΓΑΛ η τροποποίηση του άρθρου 8 και εκκρεμεί η σχετική έγκριση από τη διεύθυνση Ανωνύμων Εταιρειών της αρμόδιας Νομαρχίας.

Το δικαίωμα προαίρεσης της οικογένειας Χατζάκου μπορεί να ασκηθεί μεταξύ της τρίτης και πέμπτης επετείου από την οριστική μεταβίβαση του 14,8% περίπου της ΜΕΒΓΑΛ.

Η νομική συγχώνευση των ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ και ΜΕΒΓΑΛ αναμένεται να ξεκινήσει εντός 12 μηνών από την απόκτηση του 43% της ΜΕΒΓΑΛ από την οικογένεια Παπαδάκη – Χατζηθεοδώρου.

Αναφορικά με το δικαίωμα μειοψηφικής συμμετοχής της οικογένειας Παπαδάκη – Χατζηθεοδώρου στο νέο εταιρικό σχήμα που θα προκύψει από την συγχώνευση, το ποσό που μπορεί να επενδύσει η οικογένεια στη συγχωνευμένη εταιρία, μετά από αποτίμηση ανεξάρτητου εκτιμητή, δεν θα μπορεί να ξεπεράσει τα 43 εκατ. περίπου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε