Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Vivartia: τι προσδοκά από την πώληση της Chipita

Vivartia: τι προσδοκά από την πώληση της Chipita

Το εκτιμώμενο αποτέλεσμα από την ενδεχόμενη πώληση του 100% του κλάδου Αρτοποιίας και Ζαχαρωδών ανέρχεται σε

50 εκατ. ευρώ στις ατομικές οικονομικές καταστάσεις της Vivartia, αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα η εταιρεία απαντώντας σε ερώτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς διευκρίνιζει τα ακόλουθα:

«(α) Δεδομένου ότι όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει από τις 22.3.2010, επίκειται απόσχιση τεσσάρων κλάδων δραστηριότητας της εταιρείας με ημερομηνία μετασχηματισμού την 30 Απριλίου 2010, ημερομηνία κατά την οποία θα καθοριστεί η καθαρή θέση των κλάδων και η οποία αναμένεται να εγκριθεί στις 30 Ιουνίου 2010 και

(β) δεδομένου ότι δεν έχει ολοκληρωθεί το κλείσιμο των οικονομικών καταστάσεων της περιόδου που έληξε την 31 Μαρτίου 2010 και ως εκ τούτου η παρακάτω εκτίμηση βασίζεται στα στοιχεία των δημοσιευμένων καταστάσεων της 31 Δεκεμβρίου 2009, το εκτιμώμενο αποτέλεσμα από την ενδεχόμενη πώληση του 100% του κλάδου Αρτοποιίας και Ζαχαρωδών ανέρχεται σε 50 εκατ. ευρώ στις ατομικές οικονομικές καταστάσεις της Vivartia A.B.E.E., ενώ δεν αναμένεται σημαντικό κέρδος ή ζημιά στις αντίστοιχες ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις.

Η εκτίμηση αυτή βασίζεται αφενός στο τίμημα που προσυμφωνήθηκε μεταξύ της εταιρείας και κοινοπραξίας επενδυτών με επικεφαλής τον όμιλο Olayan και τον κ. Σπ. Θεοδωρόπουλο, και αφ ετέρου στην εκτίμηση για την καθαρή θέση του εν λόγω κλάδου».

Επίσης, η Vivartia αναφέρει ότι σχετικά με το αποτέλεσμα που θα προκύψει από ενδεχόμενη πώληση της θυγατρικής εταιρείας Nonni’s, δεν μπορεί να γίνει καμία εκτίμηση, καθώς δεν υπάρχει σήμερα κανένα σχέδιο ή προσφορά για την πώληση της εν λόγω θυγατρικής.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε